Crusta:
Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare cu mainile, aluatul nu trebuie sa se lege, el trebuie sa fie sfaramicios, apoi se adauga cele 3-4 linguri de lapte, cat sa inglobeze faina. Aluatul se framanta un pic cu mana nu foarte tare, doar cat sa cuprinda toata faina si se da la frigider 1 ora.
Umplutura:
Merele curatate de coaja si de samburi, se feliaza in felii subtiri, se dau in fiert cu apa cu zahar.Cand sau inmuiat un pic se scot si se amesteca cu zaharul, coaja de portocale si scortisoara.
Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in doua. Prima foaie se pune intr-o tava de tort cu fundul detasabil( foaia trebuie sa acopere si marginile tavii) si in interior se aseaza rand pe rand feliile de mere. Deasupra se pune cea de-a doua foaie unsa cu albus pe margine, se modeleaza cu degetele pe margine ca pe o tarta.In mijloc foaia, se cresteaza in 4-5 locuri sub forma de floare si se da la cuptor 30 -40 min
Se scoate din tava cand s-a racit.
Se serveste rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii