autor:

Fara foto

» » Prajituri

PLACINTA CU MERE

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Crusta, -460 g faina, 2 linguri zahar, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de praf de copt, 23 g unt rece, 1 ou, 3-4 linguri lapte, , Umplutura:, 1 kg mere taiate in felii rotunde subtiri, Apa+zahar, scortisoara, 200 g zahar, Coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Crusta:
Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare cu mainile, aluatul nu trebuie sa se lege, el trebuie sa fie sfaramicios, apoi se adauga cele 3-4 linguri de lapte, cat sa inglobeze faina. Aluatul se framanta un pic cu mana nu foarte tare, doar cat sa cuprinda toata faina si se da la frigider 1 ora.
Umplutura:
Merele curatate de coaja si de samburi, se feliaza in felii subtiri, se dau in fiert cu apa cu zahar.Cand sau inmuiat un pic se scot si se amesteca cu zaharul, coaja de portocale si scortisoara.
Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in doua. Prima foaie se pune intr-o tava de tort cu fundul detasabil( foaia trebuie sa acopere si marginile tavii) si in interior se aseaza rand pe rand feliile de mere. Deasupra se pune cea de-a doua foaie unsa cu albus pe margine, se modeleaza cu degetele pe margine ca pe o tarta.In mijloc foaia, se cresteaza in 4-5 locuri sub forma de floare si se da la cuptor 30 -40 min
Se scoate din tava cand s-a racit.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

20 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit placinta cu mere dupa aceasta reteta, deoarece se pune zaharul in crusta si arata mai bine unsa cu albus de ou. Singura modificare , am facut-o in tava dreptunghiulara, se taie mai usor astfel. oricum a ta arata super. Felicitari si multumiri pentru reteta.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Foarte frumos arata si cred ca este si tare buna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Delicioasa!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Foarte buna reteta.Eu am facut-o in tava dreptunghiulara si mi-a placut ideea de a pune zaharul in crusta si de a unge a doua foaie cu albus.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Imi place tare mult cum ti-a iesit!!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Interesanta! Nu am mai intalnit aceasta modalitate de preparare. Bravo!

    • oana

      oana (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Untul cred ca e 230g nu 23g ca ar iesi ca betonul cu asa putin unt.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • Crusta
  • -460 g faina
  • 2 linguri zahar
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de praf de copt
  • 23 g unt rece
  • 1 ou
  • 3-4 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 1 kg mere taiate in felii rotunde subtiri
  • Apa+zahar
  • scortisoara
  • 200 g zahar
  • Coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte frumos arata si cred ca este si tare buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante