autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

PLACINTA CU MERE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2009

Ingrediente
1 pachet aluat foitaj, 6 mere, 6 linguri zahar, zeama de la o lamaie, 150g nuci pisate, 1 lic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 100g pesmet, 30g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie in jumatati si se curata de seminte,şi se taie felioare subţiri.Se pun într-un castron şi se adauga nucile zdrobite,vanilia si scortisoara.Totul se stropeste cu zeama de lamaie,apoi se adauga zaharul,se amesteca totul.
Se rumenste pesmetul in unt.
Se ia prima foaie din pachet ,se presara jumatate din pesmetul rumenit,si se aseaja jumatate din umplutura de mere,se ruleaza si se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se procedeaza la fel cu a 2 foaie,eu am incercat sa dau o forma deosebita foii si am taiat marginile din exterior in fasii subtiri,iar apoi le-am impletit peste umplutura de mere.Se da la cuptorul incins la 200gC pana se rumeneste.Se srveste cu sos de caramel sau vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita sa fiarba pana nu mai

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Placinta cu mere traditionala

Placinta cu mere traditionala

Aluatul 1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce

25 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce buna trebuie sa fie Silvia!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Deosebita ca de obicei !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Waw ce minunatiee.......

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      As e Sidy, tot ce e cu mere e delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Arata super bine...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Tot ce e cu mere este o nebunie !!! Felicitari Silvye si inca o data La multi ani !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Un deliciu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Felicitari! Ingenioasa.

    • Fara foto

      Nadia , 20 septembrie 2009

      Imi place cum ai taiat marginile aluatului si cum le-ai impletit. Arata tare bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Cred ca este un deliciu,Sebastian al meu a mancat si a spus ca este foarte buna.Deci felicitari doamna !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Preferata mea! Foarte apetisantă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 6 mere
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 150g nuci pisate
  • 1 lic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g pesmet
  • 30g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie Silvia!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pachetele cu urda si stafide