Ingrediente
Avem nevoie de:, -500 grame faina, -200 grame unt sau margarina, -200 grame zahar, -2 oua, -1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie, -coaja rasa de la o lamaie, -coaja rasa de la o portocala, -1 lingurita vanilie, -1 lingura de smantana sau putin lapte, -1 kg de mere, -5 linguri zahar, -4 linguri scortisoara macinata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
211 voturi
Mod de preparare
Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou.
Se imparte coca in doua foi.
Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc.
Se presara cu zahar si scortisoara.
Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.
Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie.
Se taie dimensiunile dorite.
Pofta buna!
Elena Sørensendragu , 06 septembrie 2014
Tocmai am făcut-o si eu e f ușor de făcut si gustoasa multumim de retete;)))
Mariana , 15 august 2014
Minunata! Multumim pt reteta!
Adina Friedsam , 31 iulie 2014
O reteta simpla si gustoasa :-)
Tifras Mara , 12 aprilie 2014
Buna!
Mihai Alina , 30 martie 2014
Bună plăcintă. :D Tocmai am terminat-o. :D
Petronela Polocoseriu , 01 noiembrie 2013
este guna si foarte gustoasa
Iuli Raluca , 25 iulie 2013
buna si gustoasa.
Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012
Felicitari ! Este super faina din toate punctele de vedere.
sonia dumbrava (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012
usor de facut ,si delicioasa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
O bunatate,iar prezentarea este pe masura...Am salvat reteta...
iuli (Bucatar) , 18 martie 2011
daca calesti merele cu zaharul ese mult mai buna
kok miori (Chef de cuisine) , 10 martie 2011
Foarte buna reteta dar nu pui putina faina de biscuiti pe foaie inainte de pui merele caci lasa apa? chiar daca le storci de suc.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010
Multumesc Tanta.
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010
Asa o pregatesc si eu este ,minunata !
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Foarte gustoasa! Si eu fac des.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
O bunatate. Mi-ai facut pofta.
Adina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
O bunatate! Felicitari draga Mihaela
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Ce aromata trebuie ca a iesit.Buna,buna.
mia (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Foarte buna!!!!!!trebue sa fie un deliciu...........
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Delicioasa! Asa prepar si eu!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Delicioasã, cu multã scortisoarã!!!am sã fac si eu*****
Trasca Alina (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010
arata deliciossss am salvat-o si o voi incerca... o sa va trim poze sa vedeti cum mi-a iesit ms ptr reteta