Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 20 linguri apa minerala
  • 10 linguri ulei
  • 1 pliculet bicarbonat de amoniu
  • un parf sare
  • faina cat cuprinde
  • 2 kg mere
  • 10 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu uleiul, sarea, bicarbonatul si se adauga faina in ploaie pana aluatul se dezlipeste dupa maini si are o consistenta potrivita pentru a putea fi intins in foi.

Se imparte aluatul in 2. Se intind foile pe fundul tavii.

Merele se spala, se dau pe razatoarea marea si se pun la calit cu zaharul. Cand sunt gata se adauga o lingurita de scortisoara.

Se pune o foaie in tava, se adauga merele apoi cealalta foaie.

Se portioneaza, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise