Placinta cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 300gr faina
  • 175 gr margarina
  • 75 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 ml apa
  • Umplutura
  • 400gr mere curatate taiate feli
  • 75 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 25 gr pesmet

Mod de preparare

Aluat

Intai se amesteca margarina cu zaharul si un ou apoi se pune faina si apa. Se foloseste 2 treimi din aluat pentru a face o foaie ce se pune si pe margini (400 gr aluat) si 200 se lasa pentru foaia de sus.

Se coace intr-o tava rotunde de diametru 20 cm.

Pe foaie se pune intai pesmetul apoi stafidele si deasupra merele amestecate cu zahar.

La sfarsit se pune foaia de aluat si se taie putin deasupra .

Se coace 1 ora la temperatura de 170C.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise