Umplutura: merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere. Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.
Foaie de placinta: Toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr. Amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz. Amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate. Faceti o bila de aluat si o impartiti in 2 parti egale. Puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea,presarati faina pe hartia de copt si incepeti sa intindeti prima bila de aluat. Dupa ce ati intins-o bine adaugati jumatate din umplutura de mere si rulati-o. La fel se procedeaza si cu a doua foaie de aluat. Bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuanta aurie. POFTA BUNA!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii