Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma, se adauga uleiul putin cate putin pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste aluatul precedent alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie ca cel de chec.
Se curata merele, se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-15 minute in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 min
Cand este gata o lasam la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii