autor:

Mihaela_Miha

» » Prajituri

Placinta cu mere

Autor: Mihaela_Miha (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Miha (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Ingrediente
1-Aluat de foietaj, Pentru umplutura:, 1 Kg. mere, 100 g. zahar, 1 lingurita scortisoara, Pentru decorat:, 1 galbenus, 1 lingura de lapte, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Dupa ce cumparati aluatul de foietaj asteptati sa se dezghete, iar apoi il rupeti in jumatate si il intindeti. Dupa care treceti la umplutura:
1.Radeti merele,le stoarceti de zeama si le puneti intr-un castron.
2.Amestecati merele rase cu zaharul si scortisoara.
3.Le puneti intr-o cratita la calit.
4. Dupa ce le-ati calit, puneti o parte din mere pe prima jumatate de foietaj, iar a doua parte pe cealalta parte de foietaj.
5. Rulati fiecare foietaj in parte, iar la capete ca sa nu curga merele, apasati cu furculita.
6.Intepati ruladele cu furculita
Decor:
1.Amestecati galbenusul cu o lingura de lapte.
2. Cu ajutorul unei pensule ungeti ruladele cu compozitia obtinuta din galbenus si lapte.
3.Iar la final presarati zahar pe deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta adanca cu mere si sos aromat

Placinta adanca cu mere si sos aromat

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta. Pentru

40 voturi    25 comentarii
1h 40 min
Sosuri
Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1-Aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • 1 Kg. mere
  • 100 g. zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru decorat:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao