autor:

Mihaela_Miha

» » Prajituri

Placinta cu mere

Autor: Mihaela_Miha (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Miha (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Ingrediente
1-Aluat de foietaj, Pentru umplutura:, 1 Kg. mere, 100 g. zahar, 1 lingurita scortisoara, Pentru decorat:, 1 galbenus, 1 lingura de lapte, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Dupa ce cumparati aluatul de foietaj asteptati sa se dezghete, iar apoi il rupeti in jumatate si il intindeti. Dupa care treceti la umplutura:
1.Radeti merele,le stoarceti de zeama si le puneti intr-un castron.
2.Amestecati merele rase cu zaharul si scortisoara.
3.Le puneti intr-o cratita la calit.
4. Dupa ce le-ati calit, puneti o parte din mere pe prima jumatate de foietaj, iar a doua parte pe cealalta parte de foietaj.
5. Rulati fiecare foietaj in parte, iar la capete ca sa nu curga merele, apasati cu furculita.
6.Intepati ruladele cu furculita
Decor:
1.Amestecati galbenusul cu o lingura de lapte.
2. Cu ajutorul unei pensule ungeti ruladele cu compozitia obtinuta din galbenus si lapte.
3.Iar la final presarati zahar pe deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare

209 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1-Aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • 1 Kg. mere
  • 100 g. zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru decorat:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Faguri