Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat
  • 350 de grame de faina
  • 150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
  • 175 de grame de unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • apa rece ~6-7 linguri
  • Ingrediente umplutura
  • 6 mere granny smith mari (eu am pus ionatane)
  • 100 grame de stafide
  • 1 cana de zahar (200 ml.)
  • 4 linguri pline de amidon
  • 1/2 lingurita cu varf de scortisoara (reteta originala 1 lingurita)
  • Alte ingrediente
  • 1 lingura de gris
  • 1 galbenus
  • zahar praf

Mod de preparare

Placinta cu mere am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu, pe care o admir sincer.

Este imposibil sa nu va iasa placinta, daca respectati intocmai pasii.Pe mine, sincer ,m-a cucerit aluatul pate-brisee.

Mod de preparare aluat

1.Amestecam intr-un castron faina,sarea, si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.

2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.

Mod de preparare umplutura

1.Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.

2.Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.

3.Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca bine.

Asamblarea placintei

1.Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.

2.Impartim aluatul in doua parti.

3.Intindem prima foaie,apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului,avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat.Presaram 1 lingura de gris,apoi punem umplutura racita bine.Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.

4.Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt entru a nu se arde.

Dupa ce o scoatem de la cuptor,o lasam sa se raceasca bine in forma,iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise