untul (margarina) se bate cu 50 g zahar farin, pina se spumeaza. Se adauga treptat ouale, sarea si o parte din zaharul vanilat si se continua baterea pina cind compozitia devine ca o crema. Se adauga apoi bicarbonatul dizolvat in otet si faina, amestecind user componentele pina se incorporeaza toata faina si se omogenizeaza compczitia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute. Merele rase se amesteca cu 25 g pesmet, 20 g zahar si scortisoara. Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte se intinde pe planseta pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita pe toata suprafata si se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata. Se scoate si se raceste in tava. Dupa racire, se pudreaza cu pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform, se pudreaza restul de pesmet si se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel. Se introduce la cuptor si se coace la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se porjioneaza in diferite forme, se pudreaza cu zahar si se asaza pe platou.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii