autor:

autor

» » Prajituri

Placinta cu mere, de post

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Foaie: 1 kg faina, 800 gr. margarina, 2 pliculete de zahar vanilat, 2 pliculete de praf de copt, 100 ml otet, putina apa (cca 100 ml), Umplutura: 1 ½ kg de mere, zahar, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

45 voturi

Mod de preparare

Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa.


Se framinta bine aluatul obtinut, se lasa 10 minute la frigider, dupa care se scoate si se imparte in 2 sau 3 bucati si fiecare se intinde si se face foaie. Prajitura poate avea doua sau trei foi, dar cantitatile date sint pentru doua foi de marimea tavii de acasa. Tava se unge foarte usor cu ulei, se tapeaza putin cu faina si apoi se pune prima foaie in ea si se inteapa din loc in loc cu o furculita si apoi se lasa 5 minute la cuptor, in mijloc (doar prima foaie pe tava!). Cind se scoate, se adauga merele curatate de cotor, spalate, rase si stoarse si amestecate cu zahar si scortisoara dupa gust. Acestea se intind uniform pe toata suprafata foii. Peste ele se adauga a doua foaie care se inteapa cu furculita din loc in loc si apoi se baga tava la inapoi la cuptor si se tine 30 de minute la foc potrivit.


Dupa ce se raceste, se serveste presarata cu zahar pudra
Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa.


Se framinta bine aluatul obt
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

21 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Placinta cu mere, de post

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    lori , 05 august 2009

    Buna.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

45 voturi

Ingrediente

  • Foaie: 1 kg faina
  • 800 gr. margarina
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 pliculete de praf de copt
  • 100 ml otet
  • putina apa (cca 100 ml)
  • Umplutura: 1 ½ kg de mere
  • zahar
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

lori

Buna.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse