autor:

Daniela_Gherca

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu mere de toamna

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2016

Ingrediente
700g faina, un cubulet de drojdie, un ou+ un albus, 250ml lapte, 100g zahar, 1 pliculete de zahar vanilat, putina sare, 50 unt sau margarina, coaja rasa de lamaie, Pentru umplutura:, 5 mere mari, 4 linguri zahar, scotisoara, 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns, susan (optional), mac (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta.

Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa.

Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in bolul cu faina, punem si oul cu albusul si framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Punem si untul topit si framnatam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Dam merele curatate de coaja pe razatoare si le calim impreuna zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de la mere.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si pe fiecare foaie punem din umplutura (trebuie sa ne ajunga pentru toate cele 3 foi) si le rulam, apoi le punem intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, le mai lasam sa se odihneasca cca. 10 minute apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si deasupra presaram susan si mac. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aromat

Chec aromat

Untul se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, apoi galbenusurile se adauga unul

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Crema de vanilie cu fructe

Crema de vanilie cu fructe

Se curata merele de coaja (pastrati cateva bucati cu coaja pentru garnisit), se dau pe razatoarea

5 voturi    10 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou+ un albus
  • 250ml lapte
  • 100g zahar
  • 1 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • scotisoara
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
  • susan (optional)
  • mac (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri simple cu cocos