autor:

Daniela_Gherca

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu mere de toamna

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2016

Ingrediente
700g faina, un cubulet de drojdie, un ou+ un albus, 250ml lapte, 100g zahar, 1 pliculete de zahar vanilat, putina sare, 50 unt sau margarina, coaja rasa de lamaie, Pentru umplutura:, 5 mere mari, 4 linguri zahar, scotisoara, 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns, susan (optional), mac (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta.

Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa.

Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in bolul cu faina, punem si oul cu albusul si framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Punem si untul topit si framnatam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Dam merele curatate de coaja pe razatoare si le calim impreuna zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de la mere.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si pe fiecare foaie punem din umplutura (trebuie sa ne ajunga pentru toate cele 3 foi) si le rulam, apoi le punem intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, le mai lasam sa se odihneasca cca. 10 minute apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si deasupra presaram susan si mac. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

38 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou+ un albus
  • 250ml lapte
  • 100g zahar
  • 1 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • scotisoara
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
  • susan (optional)
  • mac (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere