autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu mere, pere si mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 50 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 100 g zahar, , 210 g unt, , 1 ou, , 500 g mere, , 500 g pere, , 3 linguri zeama de lamaie, , 125 g mure, , 2 linguri miere, , 1 lingura lapte, , 2 linguri pesmet, , 4 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, ou, sare, zahar si 180 g unt, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.
Merele si perele se curata de coaja, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie apoi in spalturi si se stropesc cu doua linguri de zeama de lamaie. Murele alese si spalate cu apa rece se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Mierea cu untul ramas si cu laptele se pun pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intruna.
Se-ncinge cuptorul la 200ş. Se intinde o foaie rotunda din 2/3 din aluat si se imbraca cu ea o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, in asa fel incat aluatul sa depaseasca cu 1 cm marginile formei. Se inteapa cu o furculita si se presara peste el pesmet. Se amesteca spalturile de mere, de pere si murele si se intind pe fundul formei, iar peste ele se toarna amestecul de lapte si miere.
Aluatul care depaseste marginile formei se pliaza spre interior, peste fructe, iar aluatul ramas se intinde si se taie fasii late de 1,5 cm, care se aseaza ca zabrelele peste prajitura, apasandu-le usor la capete. Se da prajitura la cuptorul incins si se coace 50 de minute.
Se amesteca zaharul pudra cu restul de zeama de lamaie si se ung - cu o pensula - gratiile de aluat. Prajitura se serveste calda sau rece, eventual cu inghetata sau sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, pere si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu portocala si nuca de cocos

Briose cu portocala si nuca de cocos

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele

20 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 50 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 210 g unt
  • 1 ou
  • 500 g mere
  • 500 g pere
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 125 g mure
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
zambetul negresei