autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu mere, pere si mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 50 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 100 g zahar, , 210 g unt, , 1 ou, , 500 g mere, , 500 g pere, , 3 linguri zeama de lamaie, , 125 g mure, , 2 linguri miere, , 1 lingura lapte, , 2 linguri pesmet, , 4 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, ou, sare, zahar si 180 g unt, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.
Merele si perele se curata de coaja, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie apoi in spalturi si se stropesc cu doua linguri de zeama de lamaie. Murele alese si spalate cu apa rece se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Mierea cu untul ramas si cu laptele se pun pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intruna.
Se-ncinge cuptorul la 200ş. Se intinde o foaie rotunda din 2/3 din aluat si se imbraca cu ea o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, in asa fel incat aluatul sa depaseasca cu 1 cm marginile formei. Se inteapa cu o furculita si se presara peste el pesmet. Se amesteca spalturile de mere, de pere si murele si se intind pe fundul formei, iar peste ele se toarna amestecul de lapte si miere.
Aluatul care depaseste marginile formei se pliaza spre interior, peste fructe, iar aluatul ramas se intinde si se taie fasii late de 1,5 cm, care se aseaza ca zabrelele peste prajitura, apasandu-le usor la capete. Se da prajitura la cuptorul incins si se coace 50 de minute.
Se amesteca zaharul pudra cu restul de zeama de lamaie si se ung - cu o pensula - gratiile de aluat. Prajitura se serveste calda sau rece, eventual cu inghetata sau sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, pere si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Preparare foi: 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana

17 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se bate bine. Se adauga

19 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 50 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 210 g unt
  • 1 ou
  • 500 g mere
  • 500 g pere
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 125 g mure
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac Rosenkranz