autor:

Anca E. Voicu

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2017

Ingrediente
1 cub mic drojdie proaspătă, făină cât cuprinde, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă zahăr sau echivalentul în îndulcitor, 250 g margarină, 350 ml borş, 5-6 mere, 1/2 linguriţă scorţişoară, pesmet

Dificultate: Medie Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged



Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă scortişoara şi se lasă la răcit.



Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.

Se împarte aluatul în două pentru a lucra mai uşor.

Se întinde primul aluat în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se aşază prima foaie de aluat, înlăturând aluatul în exces. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt, se umple cu mere, peste care se presară din nou puţin pesmet.

Celălalt aluat se întinde în foaie şi se decupează cercuri mici din el. Se acoperă plăcinta cu aceste cercuri, se unge cu apă.

Se coace, la foc mediu până se rumeneşte.



Timp total: aprox 50 min.

Porţii: 10



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/placinta-cu-mere-si-aluat-de-casa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Legume sotate

Legume sotate

Intr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul

4 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post
Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine. Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melania , 04 decembrie 2017

    Cred că este foarte bună.Felicitări

  • Fara foto

    Tina , 03 noiembrie 2017

    Felicitari, foarte buna.

  • Fara foto

    Margareta , 02 noiembrie 2017

    Foarte buna si gustoasaaaaaaaaaaaa.Bravooo.

    • Fara foto

      Cornelia , 31 octombrie 2017

      Foarte buna, mai ales ca se apropie postul sarbatorilor de iarna, este o idee buna, bravooo Anca.

    • Fara foto

      Viviana , 24 octombrie 2017

      OOO, buna, foarte buna.

    • Fara foto

      Nina , 23 octombrie 2017

      Tare buna.

    • Fara foto

      MARIANA , 21 octombrie 2017

      Foarte buna, apetisanta,gustoasa, am facut si eu, yammmmyammm, a batut vantul in ea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 cub mic drojdie proaspătă
  • făină cât cuprinde
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr sau echivalentul în îndulcitor
  • 250 g margarină
  • 350 ml borş
  • 5-6 mere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Melania

Cred că este foarte bună.Felicitări

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Paine de casa cu un strop de rugaciune