autor:

Anca Rm

» » Dulciuri diverse

Placinta cu mere si branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
un pachet foi placinta (400gr), 0.5 kg branza de vaci dulce, 0.5 kg mere razuite, 6 linguri zahar, 1 ou, 2 linguri goji (optional), 1 lingurita scortisoara, 100 gr unt 65% grasime

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim merele: le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el. Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar (daca doriti mai dulce mai adaugati, dar sa gustati inainte). Le lasam pana cand se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.



Branza o maruntim cu furculita, punem zahar (daca aveti zahar pudra ar fi mai bun, dar merge si zaharul tos si gustati daca trebuie mai dulce), oul si fructele de goji. Amestecam foarte bine.



Acum vom pregati foile:



Restul de unt ramas (50gr) il topim. Ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit si asezam una peste alta intr-o tava rotunda cu margini detasabile astfel incat sa fie acoperiti peretii tavi. Marginile foilor le lasam pe dinafara.



Procedam la fel pana cand ne raman 4 foi; pe acestea le vom pune deasupra. Asezam in tava, peste foile suprapuse, branza si o nivelam apasand usor. Deasupra ei punem merele calite si racite si nivelam din nou.



Acum punem o foaie de placinta unsa cu unt, iar colturile le indesam pe langa umplutura. Colturile ramase de la foile puse in tava inaintea umpluturii le intoarcem cate una si le ungem bine cu unt. Cand terminam, ungem celelalte foi si le asezam deasupra infigand marginile pe peretii tavii.



Ungem foarte bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute pana cand se rumeneste deasupra. Vom obtine un aluat crocant deasupra, cu o umplutura aromata.



Se serveste rece sau calda, e la fel de buna. Daca o taiati cat este calda umplutura nu va sta la locul ei, dar este bunaaa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fundite cu migdale

Fundite cu migdale

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Foietajul se taie pe jumatate,iar apoi in 20 de suvite.Se intind

13 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi placinta (400gr)
  • 0.5 kg branza de vaci dulce
  • 0.5 kg mere razuite
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri goji (optional)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr unt 65% grasime

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Banana Coapta