autor:

merisor

» » Prajituri

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru foi:, 250 ml ulei, 250 ml apa minerala, 5 linguri zahar, 1 plic garant pentru aluaturi dospite, 800 gr faina, 1 lingurita esenta de vanilie, Pentru umplutura:, 800 gr mere razuite, 400 gr dulceata de gutui, 2 linguri gris, 1 lingurita scortisoara, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina.

Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare.



Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua, o parte mai mare, pe care o vom intinde in tava si una mai mica, pe care o vom intinde deasupra umpluturii.



Pentru umplutura, dam merele pe razatoare si le vom cali putin pe foc pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop, apoi stingem focul si adaugam grisul si scortisoara.

Lasam merele sa se raceasca apoi le vom amesteca cu dulceata de gutui.



Intindem prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 30/40 cm), asezam peste ea, uniform, compozitia cu mere si gutui, apoi intindem deasupra cealalta foaie de aluat.



Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste frumos. Portionam placinta cand se raceste si o pudram cu zahar.



Spor si pofta buna!



TIPSURI:

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare ca va fi greu de intins.



Garantul pentru aluaturi dospite se poate inlocui cu un plic de drojdie uscata + putin bicarbonat de sodiu, sau cu un plic de praf de copt + putin bicarbonat de sodiu(un varf de lingurita).
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem

10 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma. Se adauga apa si zaharul la albusuri

32 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alexandra_Mates

    Alexandra_Mates (Chef de cuisine):

    Am facut si eu prajitura dar in loc de apa minerala, am pus lapte si am schimbat dulceata de gutui, cu alta dulceata. A iesit foarte buna prajitura.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carolina Spiridon , 27 septembrie 2014

    as vrea sa stiu ceeste garantul pentru aluat dospit.Nu mai traesc t in Rominia si nu am auzit de astfel de produs , Cind eram acolo nu er asa ceva.

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 29 august 2014

    Alexandra, ma bucur ca ai incercat prajitura mea!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 august 2014

    s-ar putea ca o dulceata acrisoara merge mai bine dar arata splendid/

    • Fara foto

      Botond Olah , 17 mai 2014

      Woaauu,./

    • Fara foto

      Lascu Elena , 14 mai 2014

      e preferata baiatului meu!

    • Fara foto

      Popa Rita-ileana , 13 mai 2014

      asa facea si mama mea

    • Fara foto

      Popa Rita-ileana , 13 mai 2014

      oau ce dor imi e de casa

    • Fara foto

      Lascu Elena , 13 mai 2014

      este o prajitura foarte buna , usor de preparat si la fel de usor de consumat!

    • merisor

      merisor (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2014

      Ma bucur ca Alexandra a testat prajitura!! cred ca este mult mai buna cu lapte, eu am facut-o de post.

    • Fara foto

      Mary Udrea , 26 aprilie 2014

      Garantul este un amestec de praf de copt si drojdie uscata, eu l-am descoperit la Carefour si de atunci il caut mereu. Este de la Dr Oetker.

    • Fara foto

      Valeria Bercea , 26 aprilie 2014

      scuze, ce este garantul pentru dospit??? nu am mai auzit pana acum de asa ceva. unse se poate gasi???

    • Fara foto

      Mary Udrea , 25 aprilie 2014

      Multumesc, Simonel! :X >:D<

    • Fara foto

      Simona Callas , 25 aprilie 2014

      Excelenta si foarte frumos prezentata :x

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2014

      F. buna!! Acelasi aluat il poti folosi si la cornulete!!

    • Fara foto

      Claudio Lacatus , 18 aprilie 2014

      foarte buna merita sa hncercati pofta buna

    • Fara foto

      Mary Udrea , 17 aprilie 2014

      as vrea sa stiu ceeste garantul pentru aluat dospit.Nu mai traesc t in Rominia si nu am auzit de astfel de produs , Cind eram acolo nu er asa ceva.

    • Fara foto

      Gherman Ilora , 16 aprilie 2014

      foarte buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr mere razuite
  • 400 gr dulceata de gutui
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

merisor (Chef de cuisine)

Alexandra, ma bucur ca ai incercat prajitura mea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Rasturnata cu visine si crema de lime