Placinta cu mere si gutui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere si gutui

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu bors (250ml)
  • 1/2 cana ulei (100ml)
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere si o gutuie mare
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara

Mod de preparare

Umplutura:

Merele si gutuia le razuim si stoarcem zeama din ele si adaugam zaharul.

Preparam si aluatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga uleiul si borsul si faina amestecata cu praful de copt. Framantam aluatul cu cateva linguri de ulei si-l impartim in doua (foaia de jos trebuie sa fie mai groasa).

Asezam in tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu pesmet o foaie si punem umplutura, presaram praful de scortisoara si adaugam a doua foaie.

Se coace la foc potrivit si cand o scoatem o insiropam cu zeama ramasa de la mere .

Putem sa o pudram cu zahar cand s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise