autor:

lumi

» » Prajituri

Placinta cu mere si gutui

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 1 cana cu bors (250ml), 1/2 cana ulei (100ml), 2 galbenusuri, 100 g zahar, coaja rasa de la o lamaie, 1 plic praf de copt, 300 g faina, , Umplutura:, , 1 1/2 kg mere si o gutuie mare, 200 g zahar, 1/2 lingurita de praf de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Umplutura:



Merele si gutuia le razuim si stoarcem zeama din ele si adaugam zaharul.



Preparam si aluatul:



Se amesteca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga uleiul si borsul si faina amestecata cu praful de copt. Framantam aluatul cu cateva linguri de ulei si-l impartim in doua (foaia de jos trebuie sa fie mai groasa).

Asezam in tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu pesmet o foaie si punem umplutura, presaram praful de scortisoara si adaugam a doua foaie.

Se coace la foc potrivit si cand o scoatem o insiropam cu zeama ramasa de la mere .

Putem sa o pudram cu zahar cand s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu bostan, mere si gutui

Placinta cu bostan, mere si gutui

Bostanul curatat de coaja, gutuile si merele spalate, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari dupa

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul

25 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Mmmmm o bunatate,gutuia ii da o savoare excelenta.Felicitari.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Imi place foarte mult placinta cu mere, dar presupun ca adaugand si o gutuie iese foarte aromata si gustoasa. O voi incerca cu siguranta!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    Foarte bună şi aspectoasă!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Cred ca este un deliciu.

    • Fara foto

      milica , 14 octombrie 2009

      cred ca acesta reteta este f buna,dar as vrea sa stiu cum se face o pajitura de mere cu spanac.am mancat asa ceva la o familie de musulmani si a fost f gustoasa.va multumesc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu bors (250ml)
  • 1/2 cana ulei (100ml)
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere si o gutuie mare
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

31 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Mmmmm o bunatate,gutuia ii da o savoare excelenta.Felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Eclere