Placinta cu mere traditionala

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere traditionala

Ingrediente

  • Aluatul
  • • 2 ½ cesti faina
  • • ½ lingurita sare fina
  • • ½ lingurita praf de copt
  • • 200 gr unt sau margarina Rama
  • • 2 linguri zeama de lamaie
  • • 6-10 linguri apa rece, depinde de cat ai nevoie
  • Umplutura
  • • 8 cesti mere decojite si feliate
  • • ¾ ceasca zahar
  • • ½ ceasca zahar brun
  • • 2 linguri faina
  • • 1 lingura zeama de lamaie
  • • 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
  • • 1 lingurita scortisoara
  • • ¼ lingurita nucsoara
  • • 1 lingura unt sau margarina
  • • 1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece, pentru periere
  • • zahar, pentru presarare

Mod de preparare

Aluatul

1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce se formeaza bucati.

2. Adauga zeama de lamaie si apa si amesteca pana ce se formeaza aluatul.Formeaza-l intr-un disc, infasoara-l in folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 minute.

Umplutura

1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului.

2. Incalzeste cuptorul la 200°.

3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in ea.Umple aluatul cu mere si pune deasupra o bucatica de unt/margarina.

4. Ruleaza jumatatea ramasa de aluat si aseaza-l peste mere. Taie marginile ce atarna si fa o gaura in centrul placintei pentru a lasa aburii sa iasa.Periaza aluatul cu ou amestecat cu apa si presara-l cu putin zahar.

5. Coace placinta timp de 10 minute, redu caldura cuptorului la 190°, si coace-o aprox. 40 minute, pana ce umplutura face bule.Lasa placinta sa se raceasca cu cel putin 1 ora inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise