autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu mere traditionala

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
Aluatul, •2 ½ cesti faina, •½ lingurita sare fina, •½ lingurita praf de copt, •200 gr unt sau margarina Rama, •2 linguri zeama de lamaie, •6-10 linguri apa rece, depinde de cat ai nevoie, Umplutura, •8 cesti mere decojite si feliate, •¾ ceasca zahar, •½ ceasca zahar brun, •2 linguri faina, •1 lingura zeama de lamaie, •1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin, •1 lingurita scortisoara, •¼ lingurita nucsoara, •1 lingura unt sau margarina, •1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece, pentru periere, •zahar, pentru presarare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Aluatul
1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce se formeaza bucati.
2. Adauga zeama de lamaie si apa si amesteca pana ce se formeaza aluatul.Formeaza-l intr-un disc, infasoara-l in folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 minute.
Umplutura
1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului.
2. Incalzeste cuptorul la 200°.
3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in ea.Umple aluatul cu mere si pune deasupra o bucatica de unt/margarina.
4. Ruleaza jumatatea ramasa de aluat si aseaza-l peste mere. Taie marginile ce atarna si fa o gaura in centrul placintei pentru a lasa aburii sa iasa.Periaza aluatul cu ou amestecat cu apa si presara-l cu putin zahar.
5. Coace placinta timp de 10 minute, redu caldura cuptorului la 190°, si coace-o aprox. 40 minute, pana ce umplutura face bule.Lasa placinta sa se raceasca cu cel putin 1 ora inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU OUA SI VISINE

PRAJITURA CU OUA SI VISINE

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat spuna albusurile cu zaharul.galbenusurile cu putin zahar

8 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Larisa Jianu , 30 septembrie 2013

    De care ceşti...? Mai mari, mai mici...?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata tare bine!

    • Fara foto

      Laura Dachman , 03 septembrie 2009

      Eu sunt din SM, dar din pacate nu am o poza cu placinta sectionata.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Cred ca aceasta placinta este traditionala, dar as vrea sa stiu in ce zona a tarii se face sub aceasta forma? As fi vrut sa o vad si cum arata in momentul servirii pentru ca, asa cum este prezentata e ok, dar dupa aceea?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Arata foarte bine...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Seamana cu un musuroi, dar musuroiul e ok. Am de facut o observatie: am observat ca cei/cele care fac placinte cu mere nu calasc merele cu scortisoara si zahar. Dar, iar, fiecare cum ii place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • Aluatul
  • •2 ½ cesti faina
  • •½ lingurita sare fina
  • •½ lingurita praf de copt
  • •200 gr unt sau margarina Rama
  • •2 linguri zeama de lamaie
  • •6-10 linguri apa rece
  • depinde de cat ai nevoie
  • Umplutura
  • •8 cesti mere decojite si feliate
  • •¾ ceasca zahar
  • •½ ceasca zahar brun
  • •2 linguri faina
  • •1 lingura zeama de lamaie
  • •1 lingurita coaja de lamaie
  • rasa fin
  • •1 lingurita scortisoara
  • •¼ lingurita nucsoara
  • •1 lingura unt sau margarina
  • •1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece
  • pentru periere
  • •zahar
  • pentru presarare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Chec de iaurt cu cirese si fructe de pãdure