autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu mere traditionala

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
Aluatul, •2 ½ cesti faina, •½ lingurita sare fina, •½ lingurita praf de copt, •200 gr unt sau margarina Rama, •2 linguri zeama de lamaie, •6-10 linguri apa rece, depinde de cat ai nevoie, Umplutura, •8 cesti mere decojite si feliate, •¾ ceasca zahar, •½ ceasca zahar brun, •2 linguri faina, •1 lingura zeama de lamaie, •1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin, •1 lingurita scortisoara, •¼ lingurita nucsoara, •1 lingura unt sau margarina, •1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece, pentru periere, •zahar, pentru presarare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Aluatul
1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce se formeaza bucati.
2. Adauga zeama de lamaie si apa si amesteca pana ce se formeaza aluatul.Formeaza-l intr-un disc, infasoara-l in folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 minute.
Umplutura
1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului.
2. Incalzeste cuptorul la 200°.
3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in ea.Umple aluatul cu mere si pune deasupra o bucatica de unt/margarina.
4. Ruleaza jumatatea ramasa de aluat si aseaza-l peste mere. Taie marginile ce atarna si fa o gaura in centrul placintei pentru a lasa aburii sa iasa.Periaza aluatul cu ou amestecat cu apa si presara-l cu putin zahar.
5. Coace placinta timp de 10 minute, redu caldura cuptorului la 190°, si coace-o aprox. 40 minute, pana ce umplutura face bule.Lasa placinta sa se raceasca cu cel putin 1 ora inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere traditionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

31 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Waffles cu iaurt

Waffles cu iaurt

Intr-un vas se cern impreuna faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Albusul se bate spuma

2 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Larisa Jianu , 30 septembrie 2013

    De care ceşti...? Mai mari, mai mici...?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata tare bine!

    • Fara foto

      Laura Dachman , 03 septembrie 2009

      Eu sunt din SM, dar din pacate nu am o poza cu placinta sectionata.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Cred ca aceasta placinta este traditionala, dar as vrea sa stiu in ce zona a tarii se face sub aceasta forma? As fi vrut sa o vad si cum arata in momentul servirii pentru ca, asa cum este prezentata e ok, dar dupa aceea?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Arata foarte bine...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Seamana cu un musuroi, dar musuroiul e ok. Am de facut o observatie: am observat ca cei/cele care fac placinte cu mere nu calasc merele cu scortisoara si zahar. Dar, iar, fiecare cum ii place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • Aluatul
  • •2 ½ cesti faina
  • •½ lingurita sare fina
  • •½ lingurita praf de copt
  • •200 gr unt sau margarina Rama
  • •2 linguri zeama de lamaie
  • •6-10 linguri apa rece
  • depinde de cat ai nevoie
  • Umplutura
  • •8 cesti mere decojite si feliate
  • •¾ ceasca zahar
  • •½ ceasca zahar brun
  • •2 linguri faina
  • •1 lingura zeama de lamaie
  • •1 lingurita coaja de lamaie
  • rasa fin
  • •1 lingurita scortisoara
  • •¼ lingurita nucsoara
  • •1 lingura unt sau margarina
  • •1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece
  • pentru periere
  • •zahar
  • pentru presarare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu capsuni si crema de smantana