Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mozzarella si ardei

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (2 buc aluat)
  • 300 g mozzarella
  • 200 g muschi afumat / sunca presata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte
  • sare

Mod de preparare

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete).

Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o margine de 3-4 cm. Scurgi bine mozzarella de zer si o tai felii, pe care le asezi peste muschi si presari putina sare. Daca doriti puteti presara si putin piper.

Speli ardeii si ii tai fasii cu o latime de 2 cm.

Intinzi cea de-a doua foaie de aluat, o pui pe o hartie de copt si treci usor cu sucitorul peste ea, apoi o tai fasii de 2 cm latime. Pastrezi 12 fasii iar restul le dai deoparte. Le asezi pe orizontala, iar una dintre fasii o pui pe verticala, in partea stanga, peste fasiile de aluat. Iei cu mana fasiile cu nr. 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 si le dai spre stanga peste fasia de aluat pozitionata vertical si asezi 2 felii de ardei rosu peste aluat. Aduci fasiile din stanga peste ardei si apoi ridici spre stanga fasiile de aluat cu nr. 1 / 3 / 5 / 7 / 9 / 11 si asezi 2 felii de ardei galben peste aluat. La fel continui alternand felii de ardei gras.

Dupa ce ai terminat de impletit aluatul, asezi cate o fasie (din cele pastrate la inceput) pe fiecare margine a aluatului.

Ridici impletitura cu tot cu hartie de copt si o asezi peste aluatul din tava si apoi scoti usor hartia de copt de sub impletitura. Ridici marginile de la aluatul din tava peste marginile aluatului de deasupra si presezi usor, ca sa se lipeasca. Pensulezi aluatul cu galbenus de ou si apoi introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se racoreasca placinta pentru cateva minute si apoi o servesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise