autor:

oanapl

» » , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei

Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2017

Ingrediente
1 pachet aluat foietaj (2 buc aluat), 300 g mozzarella, 200 g muschi afumat / sunca presata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 galbenus de ou, 2 linguri de lapte, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete).

Tai muschiul felii si asezi feliile peste aluat, lasand o margine de 3-4 cm. Scurgi bine mozzarella de zer si o tai felii, pe care le asezi peste muschi si presari putina sare. Daca doriti puteti presara si putin piper.

Speli ardeii si ii tai fasii cu o latime de 2 cm.

Intinzi cea de-a doua foaie de aluat, o pui pe o hartie de copt si treci usor cu sucitorul peste ea, apoi o tai fasii de 2 cm latime. Pastrezi 12 fasii iar restul le dai deoparte. Le asezi pe orizontala, iar una dintre fasii o pui pe verticala, in partea stanga, peste fasiile de aluat. Iei cu mana fasiile cu nr. 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 si le dai spre stanga peste fasia de aluat pozitionata vertical si asezi 2 felii de ardei rosu peste aluat. Aduci fasiile din stanga peste ardei si apoi ridici spre stanga fasiile de aluat cu nr. 1 / 3 / 5 / 7 / 9 / 11 si asezi 2 felii de ardei galben peste aluat. La fel continui alternand felii de ardei gras.

Dupa ce ai terminat de impletit aluatul, asezi cate o fasie (din cele pastrate la inceput) pe fiecare margine a aluatului.

Ridici impletitura cu tot cu hartie de copt si o asezi peste aluatul din tava si apoi scoti usor hartia de copt de sub impletitura. Ridici marginile de la aluatul din tava peste marginile aluatului de deasupra si presezi usor, ca sa se lipeasca. Pensulezi aluatul cu galbenus de ou si apoi introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se racoreasca placinta pentru cateva minute si apoi o servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mozzarella si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
DROB

DROB

1.Se fierb organele si dupa ce se racesc se toaca marar. 2.Legumele se toaca si ele marunt, se amesteca

4 voturi    9 comentarii
2h
Aperitive cu carne
platou cald

platou cald

Cipercile se spala se rup coditele se umple cu cascaval si se dau la cuptor 15-20 minute. Pieptul

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (2 buc aluat)
  • 300 g mozzarella
  • 200 g muschi afumat / sunca presata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    1 comentariu
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Omleta la cuptor Omleta la cuptor

Se bat ouale, se adauga pe rand toate ingredientele. Se da la cuptorul incins in prealabil, se coace aprox. 20 minute. Eu am facut omleta

0 voturi    0 comentarii
45h
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată