Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 20 g zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati.

Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.

Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.

Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise