autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
1 pachet foi subtiri de placinta, 500 g miez de nuca, 6 linguri zahar, 3 linguri miere de albine, 100 ml ulei, 20 g zahar pudra (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

68 voturi

Mod de preparare

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati.
Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.
Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.
Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu nuci (baclava/sarailie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec  cu rodii si banane

Chec cu rodii si banane

Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie. Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea,

24 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu cu mouse de ciocolata

Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Onila , 30 ianuarie 2014

    Super mi-a iesit

  • Fara foto

    Vizureanu Silvia , 14 ianuarie 2014

    Super mi-a iesit

  • Fara foto

    Aurel Petcu , 12 ianuarie 2014

    nu am pus miere ,am facut-o doar cu zahar

    • Fara foto

      Corvin Dumitru , 06 decembrie 2013

      CUM O FI ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Foarte reusita reteta ta...Nu am incercat niciodata cu foile din comert,dar tu m-ai convins sa incerc...Arata minunat...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate..., felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmm ce bunatate,draga Doina cred ca a fost tare buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      foarte aspectoasa! Iubesc bacalavaua dar...se depune!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Imi plac mult prajiturile cu nuci sau torturile.Baclavaua ta e super. Felicitari,Doina.!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumesc. Chiar e baclava. :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Foarte buna. E ca o baclava.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

68 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 20 g zahar pudra (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte reusita reteta ta...Nu am incercat niciodata cu foile din comert,dar tu m-ai convins sa incerc...Arata minunat...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu branza de vaci