Placinta cu pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu pere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 50 ml lapte dulce, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12 linguri faina .
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg pere, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt, 4 linguri zahar

Mod de preparare

Umplutura:

Perele se curata de coaja si se dau

pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se pun la calit impreuna cu zahar,

unt si scortisoara, amestecand

continuu pana se inmoaie .

Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,

se amesteca si cu o lingura de gris

iar timpul calirii se reduce.

Aluatul:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,

se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de

lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se pune jumatate din compozitia de aluat si

se da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise