Umplutura:
Perele se curata de coaja si se dau
pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la calit impreuna cu zahar,
unt si scortisoara, amestecand
continuu pana se inmoaie .
Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,
se amesteca si cu o lingura de gris
iar timpul calirii se reduce.
Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,
se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de
lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitia de aluat si
se da la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi .
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii