Umplutura:
Perele se curata de coaja si se dau
pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la calit impreuna cu zahar,
unt si scortisoara, amestecand
continuu pana se inmoaie .
Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,
se amesteca si cu o lingura de gris
iar timpul calirii se reduce.
Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,
se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de
lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din compozitia de aluat si
se da la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii