1. Se bate untul cu jumate de zahar pina se topeste untul, apoi se aduaga faina. Aluatul astfel obtinut se preseaza intr-o forma de placinta sau tort.
2. Se bata branza cu restul zaharului dupa ce scoti cam 2 linguri afara din cantitatea de zahar. Se adauaga oul, vanilia apoi se toatna peste aluat. Cu cele 2 linguri de zahara se amesteca si scortisoara care se toarna peste feliile de pere, apoi feliile de pere se aseaza peste branza. La sfarsit asezam si alunele si o dam la cuptor.
3. Cuptorul se incalzeste bine la 400F si se coace placinta ptr 10 minute, apoi reducem temp. la 375F si mai coacem cam 20-25 minute ori pana este facuta.
Se lasa la racit si se mai puna la frigider ptr vreo 4 ore. Se poate servii cu frisca sau chiar inghetata preferata.
Enjoy!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii