autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Placinta cu peste de moda veche

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
3 oua, 300 ml lapte, 300 ml apa, 300 gr file de somn, 1 lingura unt, 300 gr praz, partea verde aruncata iar cea alba spalata si feliata subtire, 1 lingura faina, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 kg cartofi fainosi, curatati, fierti si facuti piure cu 125 ml lapte si putin unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert, da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti.
Toarna laptele si apa intr-o cratita si adauga pestele.Lasa-l sa fiarba 4-6 minute pana cand s-a facut atat incat pielea sa se dea jos usor.Scoate pestele din cratita, ia pielea de pe el si arunc-o iar laptele strecoara-l intr-un vas.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga prazul feliat.Caleste-l pana cand s-a inmuiat apoi aduga faina.Acopera tigaia pentru 1-2 minute, apoi adauga laptele strecurat.Gateste, amestecand, timp de 5 minute pana cand sosul se va ingrosa.Adauga patrunjelul, amesteca apoi inglobeaza usor pestele si ouale.Asezoneaza totul dupa gust.
Pune amestecul cu peste intr-un vas termorezistent iar deasupra pune piureul de cartofi.Da placinta la cuptor 30 minute pana cand s-a rumenit deasupra.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste de moda veche" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Orez cu legume si somn african

Orez cu legume si somn african

Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez

4 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vir Dextrogir , 23 iunie 2015

    Mod de preparare Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert, da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti. Se arunca cate 3 sferturi ou si se pastreaza restul, inclusiv cojile. Toarna laptele si apa intr-o cratita si adauga pestele.Lasa-l sa fiarba 4-6 minute pana cand s-a facut atat incat pielea sa se dea jos usor.Scoate pestele din cratita, ia pielea de pe el si arunca pestele, iar laptele strecoara-l intr-un vas. Se pune pielea in vasul cu lapte. Topeste untul intr-o tigaie si adauga prazul feliat. Se spala cozile aruncate de praz si se arunca din nou. Caleste prazul pana cand s-a inmuiat apoi adauga faina.Acopera tigaia pentru 1-2 minute, apoi arunca prazul. Adauga laptele strecurat cu pielea pestelui. Gateste, amestecand, timp de 5 minute pana cand sosul se va ingrosa. Cand s-a ingrosat, adauga patrunjelul, amesteca apoi arunca sosul. Se inglobeaza usor in patrunjel pielea de peste si ouale cu coaja cu tot.Asezoneaza totul dupa gust. Pune amestecul cu peste intr-un vas termorezistent iar deasupra pune piureul de cartofi (facut la cu totul alta reteta). Da placinta la cuptor 30 minute pana cand s-a rumenit deasupra. Se mananca cu grija.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    E chiar interesanta aceasta placinta, fata frumoasa si priceputa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult placinta cu peste...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Eu care sunt fan peste sigur am sa o fac.Merge foarte bine cu piureul de cartofi deasupra.Felicitari esti tare inventiva.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Foarte interesant! Felicitari, Laura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Pentru mine e o noutate, nu are importanta cum o denumesti tu. Mi se pare o delicatese.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • 300 gr file de somn
  • 1 lingura unt
  • 300 gr praz
  • partea verde aruncata iar cea alba spalata si feliata subtire
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 kg cartofi fainosi
  • curatati
  • fierti si facuti piure cu 125 ml lapte si putin unt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Saramura de pastrav