Pentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta, putin cate putin, amestecand, pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se aseaza la un loc cald, ca sa creasca. Faina ce a ramas se pune intr-o cratita mare, se face loc la mijloc si se pun 3-4 oua batute cu putina sare, 2 linguri de unt topit si o lingura de ulei. Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe cratita. La framantat se pune atata lapte sau apa, cat sa se faca aluatul potrivit de moale. Pentru umplutura, se framanta deoparte branza cu 2 oua, o jumatate de lingura de faina si sare cat trebuie. Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patratele de vreo 15 cm. Se umplu cu branza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza. Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava la foc potrivit.
Se servesc calde
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii