autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini frumoase de praz, , 1 ceapa mare, , 400 g aluat de foitaj, , 80 g unt, , 3 linguri smantana groasa, , sare, , piper, , nucsoara, , 1 galbenus.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala tulpinile de praz si se taie mai intai in doua, pe lung, si pe urma bucati de 3-4 cm.
Se topeste intr-o cratita jumatate din cantitatea de unt si se caleste in el ceapa curatata si taiata marunt. Se adauga prazul si apoi untul ramas, bucatica cu bucatica. Se toarna deasupra 2 linguri de apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, pana ce se evapora apa.
Se adauga smantana si cate un varf de cutit de sare, piper si nucsoara rasa. Se-ncinge cuptorul la 210gr.. Se imparte aluatul in doua si se intinde, formand doua discuri. Primul se pune pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se intinde peste el umplutura de praz, lasand o margine libera de circa 3 cm, care se umezeste cu apa de jur imprejur.
Se aseaza deasupra al doilea disc de aluat, se lipesc marginile si se indoaie spre interior, apasand usor cu degetele.
Se unge placinta de doua ori cu galbenus, se cadrileaza suprafata (cu un cutit), se introduce la mijloc un sul de hartie pentru copt (ca sa iasa aerul) si se da la cuptor. Dupa circa 10 minute, se reduce temperatura la 175gr. si se lasa placinta sa se coaca inca 20-25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini frumoase de praz
  • 1 ceapa mare
  • 400 g aluat de foitaj
  • 80 g unt
  • 3 linguri smantana groasa
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 galbenus.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Sufleu de conopida