Ingrediente
Foi de placinta din comert sau facute in casa., Pentru aluat:, 200-300 g faina, 1 ou, 1-2 linguri unt, un varf de sare, Pentru umplutura:, 10 fire de praz, 3 linguri unt, 4 oua, sare,piper, Branza,cascaval ras dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
13 voturi
Mod de preparare
Prazul se toaca marunt,se inabuse in unt,se adauga sare,piper,se amesteca ,se adauga branza si cascavalul ras,iar cand se raceste se adauga ouale.
Se intinde prima bucata de aluat si va iesi o foaie mai mare decat tava,in asa fel incat marginile foii sa fie peste tava.Se aseaza foaia in tava unsa foarte bine in prealabil cu putin unt ,se aseaza umplutura,se aseaza a doua foaie.Se impreuneaza frumos foile la mijloc,se unge cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos.
Se taie patrate si se serveste atat calda cat si rece.
Aceasta placinta se mai poate face si rulouri.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2010
Este delicioasa...O recomand cu mare drag...