autor:

valentina ionita

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PLACINTA CU PRAZ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Foi de placinta din comert sau facute in casa., Pentru aluat:, 200-300 g faina, 1 ou, 1-2 linguri unt, un varf de sare, Pentru umplutura:, 10 fire de praz, 3 linguri unt, 4 oua, sare,piper, Branza,cascaval ras dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul,se imparte in doua bucati si se lasa sa se odihneasca putin.
Prazul se toaca marunt,se inabuse in unt,se adauga sare,piper,se amesteca ,se adauga branza si cascavalul ras,iar cand se raceste se adauga ouale.
Se intinde prima bucata de aluat si va iesi o foaie mai mare decat tava,in asa fel incat marginile foii sa fie peste tava.Se aseaza foaia in tava unsa foarte bine in prealabil cu putin unt ,se aseaza umplutura,se aseaza a doua foaie.Se impreuneaza frumos foile la mijloc,se unge cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos.
Se taie patrate si se serveste atat calda cat si rece.
Aceasta placinta se mai poate face si rulouri.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU PRAZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Este delicioasa...O recomand cu mare drag...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • Foi de placinta din comert sau facute in casa.
  • Pentru aluat:
  • 200-300 g faina
  • 1 ou
  • 1-2 linguri unt
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 10 fire de praz
  • 3 linguri unt
  • 4 oua
  • sare,piper
  • Branza,cascaval ras dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este delicioasa...O recomand cu mare drag...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Placintele cu ciuperci si tarhon