Placinta cu praz si cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu praz si cartofi

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou mare
  • 40-50 ml lapte
  • Umplutura
  • 1 praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr cascaval
  • 1 legatura marar
  • 2 cartofi medii
  • 100 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50 gr spanac
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete. Framantam cu ajutorul degetelor un aluat cat de cat omogen,. Adaugam si lapte si-l mai framantam putin, doar cat sa se omogenizeze. Dam aluatul la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Pregatim umplutura. Cartofii ii taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pentru maxim 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Peste cartofi punem branza maruntita, apoi potrivim gustul de sare si piper.

Incingem o tigaie, punem uleiul de masline si prazul taiat rondele/fasii subtiri (inclusiv partea verde). Calim putin prazul pana cand se inmoaie, dupa caz se mai poate adauga apa. Oprim focul si peste praz adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt apoi sare si piper dupa gust.

Separat amestecam ouale cu smantana si un praf de sare. Spanacul il spalam bine si-l lasam la scurs.

Pregatim o forma de tarta, o ungem bine cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.

Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o foaie rotunda, groasa de 2mm si o punem in tava.

Peste aluat punem prazul, apoi umplutura de cartofi iar la final turnam amestecul de oua si smantana. Deasupra aranjam frumos frunzele de spanac.

Intindem si foaia a doua si o punem deasupra placintei. O intepam din loc in loc cu furculita si o ungem cu oul batut bine cu furculita. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita deasupra.

A fost delicioasa, o placinta grozav de buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise