Dizolvi drojdia, zaharul si o ling de faina cu putina apa si lasi sa creasca. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua crescuta, untul inmuiat, 1ou, sare si 200 ml apa calduta. Se face o coca pe care o lasam la crescut. Cureti si speli ciupercile si prazul, decojesti rosiile, tai ciupercile in felii subtiri pe care pe stropim cu zeama de lamaie.
Tai rosiile marunt si prazul rondele subtiri. Se calesc in ulei ciupercile cu prazul, se adauga apoi rosiile, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina, tapetezi cu aluat peretii si baza, presari pesmet, umplutura de legume amestecata cu smantana si ouale ramase, iar deasupra razi cascaval. Se coace 40 min.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii