autor:

autor

» » Aperitive

Placinta cu praz si sunca

    Reteta postata pe: 01 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 01 mai 2005

Ingrediente
pentru aluat - 350 g faina, 125 ml lapte, 1/2 cub de drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri unt topit, 1 lingurita sare, putina faina pentru framantat, putin ulei pentru uns. Pentru umplutura - 250 g ceapa, 400 g praz, 2 linguri unt, 250 g sunca, sare, piper, 1 varf de cutit nucsoara, 2 linguri faina, 30 g smantana, 3 galbenusuri, 1 legatura patrunjel verde.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga laptele caldut, drojdia si zaharul. Se amesteca cu faina, se incorporeaza untul si sarea si se framanta aluatul, care se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta o data pe planseta si se intinde. Se imbraca cu el o forma rotunda (26-28 cm diametru), se ridica si pe margini si se apasa cu degetele. Se taie ceapa si prazul rondele subtiri si se calesc putin in untul incins. Se adauga sunca taiata fasii si se caleste si ea. Se ia tigaia de pe foc, se condimenteaza amestecul de legume si sunca (cu sare, piper si nucsoara), se lasa sa se raceasca si se intinde peste aluatul din forma. Se amesteca bine faina cu smantana si galbenusurile, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Se gusta de sare si piper si se toarna peste umplutura. Se da tarta la cuptorul incins la 200°C, se coace 40-45 de minute si se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Drob de Craciun

Drob de Craciun

Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina

11 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat - 350 g faina
  • 125 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingurita sare
  • putina faina pentru framantat
  • putin ulei pentru uns. Pentru umplutura - 250 g ceapa
  • 400 g praz
  • 2 linguri unt
  • 250 g sunca
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 2 linguri faina
  • 30 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pateu de pasare