autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu praz

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 350 g faina, 1/2 cub de drojdie (20 g), 1/2 lingurita zahar, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, faina pentru intins aluatul si pentru tava, grasime pentru uns tava., , Pentru umplutura - 1,3 kg praz, 3 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, 100 g masline negre (eventual fara samburi), 350 g smantana, 5 oua, nucsoara rasa, cimbru, 200 g telemea.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

37 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si in ea se sfarama drojdia bucatele. Se adauga zaharul si circa 100 ml de apa calduta, se acopera cu faina de pe margini si se face un aluat vascos. Se acopera vasul si se lasa sa creasca 20 de minute intr-un loc cald. Se adauga uleiul de masline, sare si 75-100 ml de apa calduta si se framanta bine (mai intai cu mixerul, apoi cu mana), pana ce se obtine un aluat neted. Se mai lasa 30 de minute la cald (tot acoperit), apoi se intinde pe planseta usor infainata. Se unge tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, ridicandu-l pe margini (cam 2 cm).

Umplutura: Se spala prazul, se curata de mustati, se taie rondele, se caleste in uleiul fierbinte, se sareaza si se pipereaza. Se asaza prazul si maslinele pe aluat si deasupra se toarna smantana batuta bine cu oua, sare, piper, nucsoara si cimbru. Se presara cu telemeaua zdrobita si se coace 30 de minute in cuptorul incins (170ˇC). Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    hristu , 01 iunie 2010

    machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Dificultate

Redusa

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 350 g faina
  • 1/2 cub de drojdie (20 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • faina pentru intins aluatul si pentru tava
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 1,3 kg praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g masline negre (eventual fara samburi)
  • 350 g smantana
  • 5 oua
  • nucsoara rasa
  • cimbru
  • 200 g telemea.

Raporteaza reteta

Fara foto

hristu

machidonii fac placinta cu praz dar fierb prazul in lapte si il amesteca cu branza dupa fierbere. Daca il caliti in ulei mai bine faci tocana. De la praz se foloseste numai partea alba nu si frunzele. Placinta se mananca cu zeama de varza ( iarna ) sau iaurt

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chec cu mac si pere