Placinta cu prune si visine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu prune si visine.

Ingrediente

  • 1 kg prune.
  • 1 kg visine.
  • 1 kg foaie de placinta(Carrefour).
  • 100 gr zahar(pentru calit prunele si visinele).
  • 100 gr zahar pudra cu gust de vanilie(pentru pudrat)
  • 2 linguri gris.
  • 1 baton vanilie.

Mod de preparare

Se spala si se curata prunele si visinele.Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Calim intr-o oala visinele si prunele cu 100 gr zahar si cu batonul de vanilie razuit.Pregatim tava de la cuptor, in care eu pun foita pergament ca sa nu se prinda si sa nu se arda foaia de placinta.Punem deasupra o foaie de placinta, pe care o intepam cu furculita.Venim cu prunele si visinele calite, la care am adaugat la urma 2 linguri de gris,si acoperim cu urmatoarea foaie de placinta.Intepam si foaia pe care o punem deasupra cu furculita o ungem cu putin ou pe deasupra si o bagam la cuptor pentru cel putin 50 minute.Verificam daca este gata cu o scobitoare.Este o placinta dulce de la prune si acrisoara de la visine.Cine doreste poate sa puna mai mult zahar cand caleste fructele.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise