Se spala si se curata prunele si visinele.Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Calim intr-o oala visinele si prunele cu 100 gr zahar si cu batonul de vanilie razuit.Pregatim tava de la cuptor, in care eu pun foita pergament ca sa nu se prinda si sa nu se arda foaia de placinta.Punem deasupra o foaie de placinta, pe care o intepam cu furculita.Venim cu prunele si visinele calite, la care am adaugat la urma 2 linguri de gris,si acoperim cu urmatoarea foaie de placinta.Intepam si foaia pe care o punem deasupra cu furculita o ungem cu putin ou pe deasupra si o bagam la cuptor pentru cel putin 50 minute.Verificam daca este gata cu o scobitoare.Este o placinta dulce de la prune si acrisoara de la visine.Cine doreste poate sa puna mai mult zahar cand caleste fructele.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii