Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt.
Se framinta,pina face basicute(cca10-15 minute).Se pune apoi untul,topit,caldut,dar nu se mai framinta;se \"impacheteaza\"(ca la cozonac).
Aluatul acesta,se pune intr-o tava mare(eu folosesc o tava rotunda,cu diametrul de 42 cm),unsa;aluatul,trebuie sa aiba cca 0,5 cm.Se lasa sa creasca cca 30-40 minute.
Se pun apoi,peste aluat,prunele(jumatati),fara simburi,cu deschizatura in sus;se presara cu gris.
Peste,se pune crema:se freaca bine ingredientele,in afara de albusuri,care se adauga,spuma,la sfirsit.
Deci crema asta se pune peste prune,apoi ,tava se da la cuptor,la foc mediu,cam 45 minute.
Cind e rece de tot sau putin,se taie patrate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii