autor:

husni

» » Prajituri

PLACINTA CU PRUNE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 septembrie 2009

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -2 galbenusuri, -50 g zahar, -50 g unt, -25 g drojdie, -coaja de lamiie,vanilie,, -sare,cit se ia intre 2 degete, , Peste aluat:-1 kg prune, -cca 3 linguru de gris, , Crema:, -3 oua, -150 zahar pudra, -300 ml smintina groasa, -scortisoara(dupa gust), -arome(coaja de lamiie,vanilie)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt.
Se framinta,pina face basicute(cca10-15 minute).Se pune apoi untul,topit,caldut,dar nu se mai framinta;se \"impacheteaza\"(ca la cozonac).
Aluatul acesta,se pune intr-o tava mare(eu folosesc o tava rotunda,cu diametrul de 42 cm),unsa;aluatul,trebuie sa aiba cca 0,5 cm.Se lasa sa creasca cca 30-40 minute.
Se pun apoi,peste aluat,prunele(jumatati),fara simburi,cu deschizatura in sus;se presara cu gris.
Peste,se pune crema:se freaca bine ingredientele,in afara de albusuri,care se adauga,spuma,la sfirsit.
Deci crema asta se pune peste prune,apoi ,tava se da la cuptor,la foc mediu,cam 45 minute.
Cind e rece de tot sau putin,se taie patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu prune

Placinta cu prune

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute. Faina

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu prune si visine.

Placinta cu prune si visine.

Se spala si se curata prunele si visinele.Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Calim intr-o oala

12 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta delicioasa de toamna! E gustoasa tare! Eu am alternat un rand de mere cu unul de prune pentru un aspect mai colorat. Si in loc de gris am presarat zahar brun amestecat cu pesmet. A iesit foarte buna.

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    E o reteta pe cat de simpla si la indemana oricui pe atat de buna. Asa cum se si spune ca lucrurile cele mai simple sunt si cele mai bune. Am pus si putina nuca in compozitie.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    Am facut si eu aceasta reteta am pus la cuptor cu prunele deasupra pentru 30min apoi pus bezea si am mai lasat la cuptor la foc moderat 10 min...

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    mi+ai facut pofta, o sa o incerc cit de curind.

  • Fara foto

    husni , 19 octombrie 2009

    Cred ca o voi face,iar,cit de curind;am pus,la congelator prune,deci am.Dar cred ca de data asta pun si cirese(jumi-juma;prune si cirese;e f.bun;am mai facut;ciresele,tot inghetate). Ma bucur ca v-a placut reteta ! Felicitari Maria Elena !Arata f bine !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      foarte frumoasa Cami, a mea e asa...

    • Fara foto

      husni , 30 septembrie 2009

      Multumesc de aprecieri ! Simplu si bun;se face si cu alte fructe.

    • Fara foto

      epure mariana , 30 septembrie 2009

      e perfect pentru sezonul de toamna!eu am pus si mere iar prunele le-am despicat putin.Iasa o alternanta de culori.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Delicioasa si foarte apectuoasa

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce bine arata.....si e si foarte simpla.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Delicioasa...

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      E grozava! Am facut si eu ceva asemanator-cu pere!! sau cu visine !!

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      CE BINE ARATA FINALUL!!!!E O PRAJITURICA DE TOAMNA FOARTE RACOROASA!PUPICEI! Ce bine arata finalul! E o prajiturica de toamna foarte racoaroasa! Pupicei!

    • Fara foto

      Nadia , 20 septembrie 2009

      Buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 galbenusuri
  • -50 g zahar
  • -50 g unt
  • -25 g drojdie
  • -coaja de lamiie,vanilie,
  • -sare,cit se ia intre 2 degete
  • Peste aluat:-1 kg prune
  • -cca 3 linguru de gris
  • Crema:
  • -3 oua
  • -150 zahar pudra
  • -300 ml smintina groasa
  • -scortisoara(dupa gust)
  • -arome(coaja de lamiie,vanilie)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu aceasta reteta am pus la cuptor cu prunele deasupra pentru 30min apoi pus bezea si am mai lasat la cuptor la foc moderat 10 min...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuitei simpatici