Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt.
Se framinta,pina face basicute(cca10-15 minute).Se pune apoi untul,topit,caldut,dar nu se mai framinta;se \"impacheteaza\"(ca la cozonac).
Aluatul acesta,se pune intr-o tava mare(eu folosesc o tava rotunda,cu diametrul de 42 cm),unsa;aluatul,trebuie sa aiba cca 0,5 cm.Se lasa sa creasca cca 30-40 minute.
Se pun apoi,peste aluat,prunele(jumatati),fara simburi,cu deschizatura in sus;se presara cu gris.
Peste,se pune crema:se freaca bine ingredientele,in afara de albusuri,care se adauga,spuma,la sfirsit.
Deci crema asta se pune peste prune,apoi ,tava se da la cuptor,la foc mediu,cam 45 minute.
Cind e rece de tot sau putin,se taie patrate.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii