autor:

» » Aperitive

Placinta cu salata verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g ciuperci, , 50 g salata verde, , 2 oua, , 1/8 l lapte, , 50 g faina, , sare, , 10 g unt sau margarina,, piper, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 150 g smantana acrisoara, , 1 lingurita otet, , 1 lingura ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se lasa sa se scurga bine (sau se sterg cu o carpa umeda) si se taie in 4 (cu tot cu coditele putin scurtate). Salata spalata si zvantata se rupe bucati potrivite.
Intr-un castron se amesteca ouale, laptele, faina si 1 varf de cutit de sare, pana ce se obtine un aluat neted si se lasa 5 minute sa se umfle (sa creasca).
Se incinge untul intr-o tigaie mare de teflon si se prajesc ciupercile la foc iute, amestecand intruna. Se sareaza, se pipereaza si se toarna peste ele aluatul preparat anterior. Se prajeste mai intai pe o parte si pe urma pe cealalta, pana ce se rumeneste frumos.
Se spala coditele de ceapa verde, se zvanta, se taie rondele si se amesteca cu smantana acrisoara, iar separat se drege salata verde cu un sos preparat din ulei, otet, sare si piper. Se taie clatita bucati si se serveste cu sosul de smantana si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu salata verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g ciuperci
  • 50 g salata verde
  • 2 oua
  • 1/8 l lapte
  • 50 g faina
  • sare
  • 10 g unt sau margarina,
  • piper
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 150 g smantana acrisoara
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra