Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
- 600 grame foi placinta, - 70-100 grame granule de soia, - 1 ceapa mare, - 1 ardei gras, - 1 fir de praz, - 50 ml ulei, - 50 grame pesmet, - 100 grame faina, - 50 grame unt/margarina, - sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Granulele de soia se pun la fiert, in apa cu sare, conform specificatiilor de pe pachet. Dupa fierbere se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa si prazul se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la calit in ulei, iar cand se inmoaie, se adauga soia bine scursa (o putem presa bine cu mainile pana se scurge toata apa), ardeiul gras tocat marunt, se asezoneaza si se lasa la foc cca 10-15 minute pana scad bine.

Se prepara un sos alb din putina zeama de zarzavat (100 ml), 1-2 linguri faina, unt topit, sare, iar din acest sos 3-4 linguri se adauga peste soia, se amesteca si se ia de pe foc (nu trebuie lasat mult pe foc, pentru ca exista posibilitatea sa se prinda).

Se unge o tava de aragaz cu putin ulei, se intind jumatate din foile de placinta, unse fiecare cu ulei amestecat cu unt topit, se intinde compozitia de mai sus racita,dupa care se aduga restul de foi unse.

Se portioneaza placinta cu un cutit foarte bine ascutit, fara a se patrunde pana jos, se da placinta la cuptor pana se rumeneste, putandu-se servi calda sau rece cu ketchup dulce sau picant.

La umplutura se pot adauga ciuperci, care se pun la calit alaturi de celelalte ingrediente, tocate marunt.

Daca doriti sa fie de post puteti inlocui untul cu margarina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Lapte vegetal din orez

Lapte vegetal din orez

Mi s-a facut dor de laptele vegetal din orez, astfel am cautat pe internet retete raw vegan si asa

3 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Varza de bruxelles cu rosii uscate si caju

Varza de bruxelles cu rosii uscate si caju

Varza de bruxelles se curata, se spala si se taie in doua, sau le puteti lasa intregi. Intr-o tigaie

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 600 grame foi placinta
  • - 70-100 grame granule de soia
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 ardei gras
  • - 1 fir de praz
  • - 50 ml ulei
  • - 50 grame pesmet
  • - 100 grame faina
  • - 50 grame unt/margarina
  • - sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Spanac la Doubletta