Granulele de soia se pun la fiert, in apa cu sare, conform specificatiilor de pe pachet. Dupa fierbere se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si prazul se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la calit in ulei, iar cand se inmoaie, se adauga soia bine scursa (o putem presa bine cu mainile pana se scurge toata apa), ardeiul gras tocat marunt, se asezoneaza si se lasa la foc cca 10-15 minute pana scad bine.
Se prepara un sos alb din putina zeama de zarzavat (100 ml), 1-2 linguri faina, unt topit, sare, iar din acest sos 3-4 linguri se adauga peste soia, se amesteca si se ia de pe foc (nu trebuie lasat mult pe foc, pentru ca exista posibilitatea sa se prinda).
Se unge o tava de aragaz cu putin ulei, se intind jumatate din foile de placinta, unse fiecare cu ulei amestecat cu unt topit, se intinde compozitia de mai sus racita,dupa care se aduga restul de foi unse.
Se portioneaza placinta cu un cutit foarte bine ascutit, fara a se patrunde pana jos, se da placinta la cuptor pana se rumeneste, putandu-se servi calda sau rece cu ketchup dulce sau picant.
La umplutura se pot adauga ciuperci, care se pun la calit alaturi de celelalte ingrediente, tocate marunt.
Daca doriti sa fie de post puteti inlocui untul cu margarina.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii