Granulele de soia se pun la fiert, in apa cu sare, conform specificatiilor de pe pachet. Dupa fierbere se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si prazul se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la calit in ulei, iar cand se inmoaie, se adauga soia bine scursa (o putem presa bine cu mainile pana se scurge toata apa), ardeiul gras tocat marunt, se asezoneaza si se lasa la foc cca 10-15 minute pana scad bine.
Se prepara un sos alb din putina zeama de zarzavat (100 ml), 1-2 linguri faina, unt topit, sare, iar din acest sos 3-4 linguri se adauga peste soia, se amesteca si se ia de pe foc (nu trebuie lasat mult pe foc, pentru ca exista posibilitatea sa se prinda).
Se unge o tava de aragaz cu putin ulei, se intind jumatate din foile de placinta, unse fiecare cu ulei amestecat cu unt topit, se intinde compozitia de mai sus racita,dupa care se aduga restul de foi unse.
Se portioneaza placinta cu un cutit foarte bine ascutit, fara a se patrunde pana jos, se da placinta la cuptor pana se rumeneste, putandu-se servi calda sau rece cu ketchup dulce sau picant.
La umplutura se pot adauga ciuperci, care se pun la calit alaturi de celelalte ingrediente, tocate marunt.
Daca doriti sa fie de post puteti inlocui untul cu margarina.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii