Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Pentru compozitie:, 2 kg spanac, 4 cepe, branza dupa gust, cascaval dupa gust, 2 oua, sare,, Foi de placinta din comert sau facute in casa(puteti citi reteta de foi de placinta), Aceasta reteta o puteti transforma in reteta de post folosind apa la uns placinta deasupra, branza de soia si cascaval de post.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Spanacul se curata,se spala foarte bine.Se opareste,se toaca marunt si se caleste cu ceapa taiata marunt,branza,cascaval,sare,piper,condimente.Cand se raceste se amesteca cu 2 oua si se umplu foile.Tava se unge foarte bine cu ulei.
Se intinde o foaie in tava si pe pereti.Se pune compozitia,se pune cealalta foaie si apoi se inveleste cu marginile de pe pereti .Se inveleste ca un plic.Se unge deasupra cu ou batut si spre sfarsit cu restul oului batut pentru a prinde o crusta.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Am gradina plina cu spanac, l-am preparat intr-o multime de feluri si am gasit o noua reteta din

114 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive
Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac

Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      cely , 24 martie 2009

      Cred case poate unge cu sos de rosii

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 2 kg spanac
  • 4 cepe
  • branza dupa gust
  • cascaval dupa gust
  • 2 oua
  • sare,
  • Foi de placinta din comert sau facute in casa(puteti citi reteta de foi de placinta)
  • Aceasta reteta o puteti transforma in reteta de post folosind apa la uns placinta deasupra
  • branza de soia si cascaval de post.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Drob vegetal cu nuci