Placinta cu spanac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac

Ingrediente

  • Ce iti trebuie:
  • 1. 500 gr spanac proaspat/congelat tocat
  • 2. o cutie de branza ricotta (250 gr)
  • 3. 4 oua
  • 4. 400-450 gr aluat de foietaj
  • 5. 3 linguri ulei
  • 6. sare, piper
  • 7. jumatate de lingurita de nuscoara
  • 8. o lingurita de seminte de mac

Mod de preparare

Patru oua si-un spanac s-au dus la fotograf sa-si faca poze impreuna si asa a rezultat fotografia de mai sus, "inramata" in foietaj :) .Satioasa si gustoasa, placinta a primit ok-ul chiar si de la sotul meu care in mod obisnuit nu mananca spanac. Asadar, pentru pofticiosi si mofturosi deopotriva, o mancare cu aer mediteranean.

Aluatul de foietaj se decongeleaza din timp, apoi se taie un dreptunghi de aprox. 32/22 (nu trebuie sa masori cu rigla! - vine cam jumatate din foaia intreaga de aluat). Din acest dreptunghi tai o margine de 1 cm si o lipesti peste dreptunghiul ramas (se intelege din fotografii). Intepi din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla prea tare cand se coace. "Rama" astfel obtinuta, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 min, pana cand se rumeneste putin.

In rastimpul asta, spanacul se caleste in 3 linguri de ulei, tot pentru 15 min. Se pune intr-o sita si se scurge cat mai bine zeama. Amesteci apoi spanacul cu ricotta si condimentele.

Aluatul il apesi daca s-a umflat si torni deasupra umplutura. "Rama" o pensulezi cu putina apa si presari mac. Cu ajutorul gurii unui pahar trasezi 4 cercuri. Cu o lingura, scoti spanacul din perimetrul cercului desenat si il redistribui. In fiecare dintre cele 4 adancituri pui cate un ou si apoi pui totul la cuptor (tot la 220 de grade) pentru inca 15-20 de min pana cand se intareste albusul oualelor. Placinta se serveste calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor