autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete vegetariene

Placinta cu spanac

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
Ce iti trebuie:, , 1. 500 gr spanac proaspat/congelat tocat, 2. o cutie de branza ricotta (250 gr), 3. 4 oua, 4. 400-450 gr aluat de foietaj, 5. 3 linguri ulei, 6. sare, piper, 7. jumatate de lingurita de nuscoara, 8. o lingurita de seminte de mac

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Patru oua si-un spanac s-au dus la fotograf sa-si faca poze impreuna si asa a rezultat fotografia de mai sus, "inramata" in foietaj :) .Satioasa si gustoasa, placinta a primit ok-ul chiar si de la sotul meu care in mod obisnuit nu mananca spanac. Asadar, pentru pofticiosi si mofturosi deopotriva, o mancare cu aer mediteranean.

Aluatul de foietaj se decongeleaza din timp, apoi se taie un dreptunghi de aprox. 32/22 (nu trebuie sa masori cu rigla! - vine cam jumatate din foaia intreaga de aluat). Din acest dreptunghi tai o margine de 1 cm si o lipesti peste dreptunghiul ramas (se intelege din fotografii). Intepi din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla prea tare cand se coace. "Rama" astfel obtinuta, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 min, pana cand se rumeneste putin.

In rastimpul asta, spanacul se caleste in 3 linguri de ulei, tot pentru 15 min. Se pune intr-o sita si se scurge cat mai bine zeama. Amesteci apoi spanacul cu ricotta si condimentele.

Aluatul il apesi daca s-a umflat si torni deasupra umplutura. "Rama" o pensulezi cu putina apa si presari mac. Cu ajutorul gurii unui pahar trasezi 4 cercuri. Cu o lingura, scoti spanacul din perimetrul cercului desenat si il redistribui. In fiecare dintre cele 4 adancituri pui cate un ou si apoi pui totul la cuptor (tot la 220 de grade) pentru inca 15-20 de min pana cand se intareste albusul oualelor. Placinta se serveste calda. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în

15 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta cu spanac si feta

Placinta cu spanac si feta

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, apa, galbenusul de ou si praful de sare; se

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian Boncaciu , 13 martie 2015

    ff .buna

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Arata extraordinar! Culoare, aspect, stil...Sa nu-ti placa spanacul si iti vine sa o gusti...macar sa o "mananci din ochi" :)! Din atat de putine si simple ingrediente sa iasa asa o minune...Felicitari!

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 04 martie 2015

    vreau si eu!

    • Fara foto

      Ingo Kamlage , 02 mai 2014

      Bitte auf Germany das geile Rezept

    • Fara foto

      Lucia Cretu , 19 octombrie 2013

      wauuu arata minunat....am sa fac si eu...multumin....am furat retetaaa...:)

    • Fara foto

      Ciuculin Adriana , 16 iunie 2013

      arata demential aceasta placinta see you spanac, cu siguranta ca o voi face si eu cat mai curand.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

      extraordinar de aspectoasa si sigur la fel de gustoasa

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

      Explora Cuisine si Mimi, sunteti tare dragute si va multumesc frumos! Incerc pe cat posibil sa impac si poftele si sa fie si mancaruri sanatoase. Pacatuiesc tare cu dulciurile :) dar in rest, imi dau silinta.

    • Explora Cuisine

      Explora Cuisine (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Foarte frumoasa, si cine nu e fan spanac tot ar vrea o bucatica :))

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Foarte sanatoasa si gustoasa reteta bv..si la mai multe retete deosebite...

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Da, Sidy, dar am schimbat cantitatile de spanac si aluat, plus putin design-ul :) . Ma bucur ca va place :) . Dupa criterii estetice m-am hotarat sa o fac si am descoperit ca e si tare gustoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Buna, buna.....yammi.... Asta-i Placinta florentina din Good Food /februarie, asa-i ???

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      hmmm...ce bine arata..si noua ne place mult spanacul!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Minunata prezentarea ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ce iti trebuie:
  • 1. 500 gr spanac proaspat/congelat tocat
  • 2. o cutie de branza ricotta (250 gr)
  • 3. 4 oua
  • 4. 400-450 gr aluat de foietaj
  • 5. 3 linguri ulei
  • 6. sare
  • piper
  • 7. jumatate de lingurita de nuscoara
  • 8. o lingurita de seminte de mac

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Victoria Gabriela (Chef de cuisine)

Arata extraordinar! Culoare, aspect, stil...Sa nu-ti placa spanacul si iti vine sa o gusti...macar sa o "mananci din ochi" :)! Din atat de putine si simple ingrediente sa iasa asa o minune...Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Dulceata de zmeura