Ingrediente
aluat frantuzesc (patrat sau rotund) un pachet,, spanac 1kg,, morcov 2 bucati,, ceapa rosie 2 bucati,, usturoi 2 catei,, cascaval ras 200-300 gr,, 2-3 linguri de parmezan ras,, ulei 4-5 linguri,, smantana 200 ml,, sare si piper dupa gust., hartie de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
In alta tigaie incepem sa pregatim umplutura. Se pune uleiul la incins, apoi adaugam ceapa tocata. Dupa ce s-a rumenit putin, adaugam morcovul si usturoiul, la vreo 3-4 minute adaugam si spanacul, amestecam bine. Dupa aceea, adaugam si smantana, sarea si piperul, mai lasam 5 minute maxim. Inchidem focul si lasam compozitia sa se raceasca putin.
Intre timp, dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180-200 grade.
Cand cuptorul este incins, pregatim foile de aluat (eu am avut foile rotunde de dimensiunea unei pizza). In tava de cuptor am pus hartie de copt, apoi o foaie de foietaj, am adaugat compozitia, apoi am presarat cascavalul ras peste, deasupra compozitiei am pus cea de-a doua foaie de foietaj pe care am imbinat-o bine cu cea de dedesubt, sa nu se desfaca la copt. Deasupra am presarat parmezan ras.
La cuptor trebuie sa stea circa 20-25 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand aluatul s-a ridicat si este putin auriu,este gata.
Va doresc pofta buna!!!