autor:

Anca Rm

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza

Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Ingrediente
- 1 aluat de foietaj, - 500 gr spanac fiert, - 200 gr branza telemea de capra, - 250 gr branza de vaci sau ricotta, - 100 gr cascaval, - 2 linguri pesmet, - sare, - piper, - 2 oua, - 1 lingurita oregano tocat marunt, Extra:, - 1 ou, - seminte susan

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat. Se poate folosi spanac congelat.

Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze.

Branza telemea, impreuna cu ricotta si cascavalul razuit, le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul, am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .

Am gustat si nu am mai adaugat sare, deoarece am avut o branza telemea destul de sarata.

Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.

Intr-o tava, am intins o foaie de aluat de foietaj, am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .

Intr-un bol, am batut oul cu furculita si am uns bine placinta. Din loc in loc, am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan.

In cuptorul incins la 180 grade C, coacem placinta cam 25 minute.

Serviti cu cei dragi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval pane surpriza

Cascaval pane surpriza

Incorporez: oul,cartoful,faina sare, piper dupa gust.Trec feliile de cascaval prin aceasta compozitie,apoi

19 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Chiftele Din Cartofi

Chiftele Din Cartofi

SE dau pe razatoare cartofii si morcovii,si se storc bine de zeama,adaugam si branza data pe razatoare

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 aluat de foietaj
  • - 500 gr spanac fiert
  • - 200 gr branza telemea de capra
  • - 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • - 100 gr cascaval
  • - 2 linguri pesmet
  • - sare
  • - piper
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • - 1 ou
  • - seminte susan

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Telemea in ulei de masline