autor:

Anca Rm

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza

Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Ingrediente
- 1 aluat de foietaj, - 500 gr spanac fiert, - 200 gr branza telemea de capra, - 250 gr branza de vaci sau ricotta, - 100 gr cascaval, - 2 linguri pesmet, - sare, - piper, - 2 oua, - 1 lingurita oregano tocat marunt, Extra:, - 1 ou, - seminte susan

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat. Se poate folosi spanac congelat.

Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze.

Branza telemea, impreuna cu ricotta si cascavalul razuit, le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul, am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .

Am gustat si nu am mai adaugat sare, deoarece am avut o branza telemea destul de sarata.

Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.

Intr-o tava, am intins o foaie de aluat de foietaj, am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .

Intr-un bol, am batut oul cu furculita si am uns bine placinta. Din loc in loc, am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan.

In cuptorul incins la 180 grade C, coacem placinta cam 25 minute.

Serviti cu cei dragi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 aluat de foietaj
  • - 500 gr spanac fiert
  • - 200 gr branza telemea de capra
  • - 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • - 100 gr cascaval
  • - 2 linguri pesmet
  • - sare
  • - piper
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • - 1 ou
  • - seminte susan

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitive cu branza