Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Ingrediente

  • - 1 aluat de foietaj
  • - 500 gr spanac fiert
  • - 200 gr branza telemea de capra
  • - 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • - 100 gr cascaval
  • - 2 linguri pesmet
  • - sare
  • - piper
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • - 1 ou
  • - seminte susan

Mod de preparare

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat. Se poate folosi spanac congelat.

Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze.

Branza telemea, impreuna cu ricotta si cascavalul razuit, le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul, am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .

Am gustat si nu am mai adaugat sare, deoarece am avut o branza telemea destul de sarata.

Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.

Intr-o tava, am intins o foaie de aluat de foietaj, am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .

Intr-un bol, am batut oul cu furculita si am uns bine placinta. Din loc in loc, am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan.

In cuptorul incins la 180 grade C, coacem placinta cam 25 minute.

Serviti cu cei dragi!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi