autor:

licu pop

» » Aperitive

Placinta cu spanac si branza de oaie

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
500 gr faina, un ou, 150 ml de ulei, un cubulet de drojdie, sare, o lingurita de zahar, 150 ml apa calduta, 650 gr de branza de oaie, 700 gr de spanac, 3 oua, o legatura de ceapa verde(cozile), o legatura de marar, o legatura de patrunjel, sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Dizolvi drojdia intr-o cescuta de apa,o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce a dospit maiaua o adaugi peste faina.Framanti aluatul adaugand treptat uleiul,apa calduta,un praf de sare,oul si cand se deslipeste il lasi la dospit.Intre timp pregatim umplutura.
Spalam spanacul,il oparim 3-4 min,apoi il lasam sa se scurga si apoi il tocam marunt.Dam branza pe razatoare o adaugam peste spanac, 2 oua batute bine, ceapa tocata,patrunjelul,mararul taiate fin,sare,piper(dupa gust)si amestecam compozitia.
Impartim aluatul in doua,intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei.Punem compozitia de spanac cu branza si intindem a doua foaie de aluat.O intepam cu furculita din loc in loc.Batem un ou si ungem placinta cu o pensula,apoi o coacem la foc potrivit timp de 30 min.Cand e gata se unge cu putina apa,se acopera cu un servet si o lasam sa se raceasca in tava.
O taiem bucati si servim alaturi de un pahar de bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Intr-un bol punem urda si o amestecam cu mararul taiat marunt,ouale si sarea.Amestecam bine si lasam

2 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rosii umplute

Rosii umplute

Se scoate miezul de la rosii. Se amesteca urda cu mararul si sare dupa gust. Se pune pasta obtinuta

6 voturi    6 comentarii
12 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Vreau si euuuuuuu!!!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Reteta este minunata asa ca am salvat....felicitari *****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Arata foarte bine, placinta ta, felicitari ! este una din preferatele mele.

    • Fara foto

      ica (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Minunata reteta, dar mie mi-e mai dor de placintele tale cu branza

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      O bunãtate cu sigurantã!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • Fara foto

      constanta proca , 24 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Am primit chiar ieri cas de oaie si jintuiala.... Asa ca , chiar daca inghit in sec vazand minunata ta placinta sa sti ca am sa o fac si eu cat de curand.... Felicitari !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Foarte buna placinta de spanac cu branza! Primavara asta am facut o rulada de spanac cu branza de cateva ori. Mi-a placut combinatia!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Chiar ca este tare buna,si arata si foarte bine.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Foarte fina si aromata placinta ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Tare buna, arata minunat! imi place cu spanac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • un ou
  • 150 ml de ulei
  • un cubulet de drojdie
  • sare
  • o lingurita de zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 650 gr de branza de oaie
  • 700 gr de spanac
  • 3 oua
  • o legatura de ceapa verde(cozile)
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Vreau si euuuuuuu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cornuri cu telemea