Aluatul:
Dizolvi drojdia intr-o cescuta de apa,o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce a dospit maiaua o adaugi peste faina.Framanti aluatul adaugand treptat uleiul,apa calduta,un praf de sare,oul si cand se deslipeste il lasi la dospit.Intre timp pregatim umplutura.
Spalam spanacul,il oparim 3-4 min,apoi il lasam sa se scurga si apoi il tocam marunt.Dam branza pe razatoare o adaugam peste spanac, 2 oua batute bine, ceapa tocata,patrunjelul,mararul taiate fin,sare,piper(dupa gust)si amestecam compozitia.
Impartim aluatul in doua,intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei.Punem compozitia de spanac cu branza si intindem a doua foaie de aluat.O intepam cu furculita din loc in loc.Batem un ou si ungem placinta cu o pensula,apoi o coacem la foc potrivit timp de 30 min.Cand e gata se unge cu putina apa,se acopera cu un servet si o lasam sa se raceasca in tava.
O taiem bucati si servim alaturi de un pahar de bere rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii