Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Ingrediente

  • # 1,2-1,5 kg spanac
  • # 2 cepe
  • # 1 legatura ceapa verde
  • # 2 catei de usturoi
  • # 2-3 legaturi patrunjel
  • # 4 oua
  • # 250-300 g branzeturi (cascaval + telemea de oaie + branza de vaci)
  • # 2-3 linguri smantana
  • # 1 lingura de faina
  • # 3 linguri pesmet
  • # 8 foi de placinta
  • # 50 ml ulei de masline
  • # 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • # 1 lingurita oregano
  • # 1/2 peperoni (optional)
  • # 1 lingurita de piper

Mod de preparare

Am gradina plina cu spanac, l-am preparat intr-o multime de feluri si am gasit o noua reteta din Grecia, care mi-a placut mult. Am preparat-o si a fost o nebunie. Am adaptat-o putin, pe ici pe colo, dupa gustul meu. Sa vedeti ce a iesit.

Spalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni tocat, baza pentru mancaruri, oregano. Lasati la calit la foc mic 10-15 minute pana scade aproape de tot zeama pe care o lasa. Luati oala de pe foc si presarati pesmetul.

Separat radeti branza si cascavalul, amestecati cu branza de vaci, piper, faina, ouale si patrunjelul tocat. Adaugati smantana si omogenizati compozitia.

Dupa ce se racoreste putin spanacul turnati compozitia de branza deasupra si amestecati usor. Puneti intr-o tava mai inaltuta 4 foi de placinta suprapuse unse bine intre ele si dedesubt cu ulei de masline, avand grija sa acoperiti si marginile tavii. Turnati compozitia, apoi acoperiti cu celelalte foi de placinte, unse bine intre ele, apoi inchideti marginile placintei intorcand foile la capete si decorati cu resturi de foaie de placinta faramitate, pe margini, patrunjel si frunze de spanac.

Dati tava la cuptorul preincalzit la foc mic 20-25 minute (150 grade Celsius) apoi mariti focul la mediu (~180 grade Celsius) si mai lasati 15 minute sa se rumeneasca frumos deasupra.

Puteti vedea fazele de preparare in filmuletul urmator.

A fost foarte buna calda, dar este la fel de buna si rece. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise