Placinta cu spanac si telemea de oaie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac si telemea de oaie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • • 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • • ulei de masline virgin
  • • cateva fire de ceapa verde
  • • 1 ceapa mare
  • • 400 g telemea de oaie
  • • 3 oua
  • • ¼ lingurita de sare
  • • piper proaspat macinat
  • • sumac
  • • 60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Mod de preparare

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.

Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac.

Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul.

Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.

Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.

Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.

Se presara cu sumac macinat.

Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise