autor:

Mihaela11

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2014

Ingrediente
Avem nevoie de:, •1 pachet foi de placinta (400 g ), •1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac), •ulei de masline virgin, •cateva fire de ceapa verde, •1 ceapa mare, •400 g telemea de oaie, •3 oua, •¼ lingurita de sare, •piper proaspat macinat, •sumac, •60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.
Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac.
Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul.
Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.
Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.
Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.
Se presara cu sumac macinat.
Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Legume umplute cu branza si kaizer

Legume umplute cu branza si kaizer

Se spala legumele si se curata de seminte .coditele de la ciuperci,kaizerul,ceapa verde se taie cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Castraveti cu crema de branza

Castraveti cu crema de branza

1. Pune branza din iaurt impreuna cu samntana intr-un bol si mixeaza-le cu ajutorul unui mixer vertical. 2.

9 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • •1 pachet foi de placinta (400 g )
  • •1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • •ulei de masline virgin
  • •cateva fire de ceapa verde
  • •1 ceapa mare
  • •400 g telemea de oaie
  • •3 oua
  • •¼ lingurita de sare
  • •piper proaspat macinat
  • •sumac
  • •60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
mamaliga cu branza