autor:

Mihaela11

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2014

Ingrediente
Avem nevoie de:, •1 pachet foi de placinta (400 g ), •1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac), •ulei de masline virgin, •cateva fire de ceapa verde, •1 ceapa mare, •400 g telemea de oaie, •3 oua, •¼ lingurita de sare, •piper proaspat macinat, •sumac, •60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.
Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac.
Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul.
Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.
Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.
Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.
Se presara cu sumac macinat.
Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Chiftele Din Cartofi

Chiftele Din Cartofi

SE dau pe razatoare cartofii si morcovii,si se storc bine de zeama,adaugam si branza data pe razatoare

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Oameni de zapada

Oameni de zapada

Se amesteca in proportii variabile, dupa dorinta, ingredientele, pina se obtine o pasta uniforma

5 voturi    13 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • •1 pachet foi de placinta (400 g )
  • •1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • •ulei de masline virgin
  • •cateva fire de ceapa verde
  • •1 ceapa mare
  • •400 g telemea de oaie
  • •3 oua
  • •¼ lingurita de sare
  • •piper proaspat macinat
  • •sumac
  • •60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Bilute cu telemea