autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Placinta cu sparanghel si ciuperci

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2009

Ingrediente
1/2 ceasca unt, 2 legaturi sparanghel,curatat si taiat betisoare, 6 catei de usturoi taiati marunt, 1/2 kg ciuperci albe ,proaspete,felii, 1 ceasca sos olandez, 1 pachet aluar frantuzesc

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

umplutura
Se topeste untul intr-un vas si se pune sparanghelul sa se inmoaie la foc cam 10 min.
Se pun ciupercile si usturoiul.
se fierbe totul pina ciupercile sint moi.
Se pune sosul olandez.

Intr-o forma de tarta se pune o foaie de aluat frantuzesc,umplutura si alta foaie deasupra(cele doua foi se lipesc intre ele pe margini.Foaia se inteapa
Se da la cuptor cam 30 min pina este foaia aurie
se lasa sa se raceasca putin si se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu sparanghel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai

Se curata fasolea, se rupe bucati mici si se fierbe in apa cu sare(asta in cazul in care e proaspata).

6 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive
Tarta cu ceapa

Tarta cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 ceasca unt
  • 2 legaturi sparanghel,curatat si taiat betisoare
  • 6 catei de usturoi taiati marunt
  • 1/2 kg ciuperci albe ,proaspete,felii
  • 1 ceasca sos olandez
  • 1 pachet aluar frantuzesc

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de vinete