Placinta cu struguri rosii si albi

Se dizolva drojdia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu struguri rosii si albi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cub drojdie de bere
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 80 g zahar (eu am pus zahar de mesteacan)
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • 4-5 oua
  • 100 g zahar mesteacan
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 300 g struguri (rosii si albi)

Mod de preparare

Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte, uşor încălzit. Se pun într-un loc călduţ şi se lasă să crească, apoi se amestecă cu făina, restul de lapte şi zahăr, un praf de sare şi uleiul. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit.

Pentru cremă, se amestecă brânza dulce de vaci cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coaja rasă de lămâie.

Pentru glazură, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi uleiul, apoi se amestecă cu făina şi albuşurile bătute spumă.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se întinde aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii. Se adaugă crema de brânză şi se acoperă cu glazura de ou.

Se ornează cu jumatati de struguri rosii si albi, si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 60 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure