Placinta cu struguri rosii si albi

Se dizolva drojdia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu struguri rosii si albi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cub drojdie de bere
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 80 g zahar (eu am pus zahar de mesteacan)
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • 4-5 oua
  • 100 g zahar mesteacan
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 300 g struguri (rosii si albi)

Mod de preparare

Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte, uşor încălzit. Se pun într-un loc călduţ şi se lasă să crească, apoi se amestecă cu făina, restul de lapte şi zahăr, un praf de sare şi uleiul. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit.

Pentru cremă, se amestecă brânza dulce de vaci cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coaja rasă de lămâie.

Pentru glazură, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi uleiul, apoi se amestecă cu făina şi albuşurile bătute spumă.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se întinde aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii. Se adaugă crema de brânză şi se acoperă cu glazura de ou.

Se ornează cu jumatati de struguri rosii si albi, si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 60 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise