Se dizolva drojdia.
Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte, uşor încălzit. Se pun într-un loc călduţ şi se lasă să crească, apoi se amestecă cu făina, restul de lapte şi zahăr, un praf de sare şi uleiul. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit.
Pentru cremă, se amestecă brânza dulce de vaci cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coaja rasă de lămâie.
Pentru glazură, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi uleiul, apoi se amestecă cu făina şi albuşurile bătute spumă.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se întinde aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii. Se adaugă crema de brânză şi se acoperă cu glazura de ou.
Se ornează cu jumatati de struguri rosii si albi, si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 60 minute.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii