Ingrediente
Pentru aluat:, 1 cub drojdie de bere, 200 ml lapte, 500 g faina, 80 g zahar (eu am pus zahar de mesteacan), 4 linguri de ulei, sare, Pentru crema:, 4 oua, 150 g zahar pudra, 800 g branza dulce de vaci, 100 g stafide, coaja rasa de la o lamaie, Pentru glazura:, 4-5 oua, 100 g zahar mesteacan, 2 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 300 g struguri (rosii si albi)
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Pentru cremă, se amestecă brânza dulce de vaci cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coaja rasă de lămâie.
Pentru glazură, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi uleiul, apoi se amestecă cu făina şi albuşurile bătute spumă.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se întinde aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii. Se adaugă crema de brânză şi se acoperă cu glazura de ou.
Se ornează cu jumatati de struguri rosii si albi, si se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 60 minute.