Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

Ingrediente

  • 2 foi de placinta
  • 400 gr ton din conserva (eu am folosit de la Sun Food, si in ulei si in suc propriu)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri sos de legume
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1ou

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Desfacem conservele si le scurgem de ulei.

Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume.

Lasam sa scada la foc potrivit, apoi adaugam bucatile de ton, pasta de tomate, sare si piper dupa gust.

Amestecam bine si lasam sa scada toata zeama.

Tragem de pe foc, 5 minute pentru a se racori, apoi incorporam boabele de porumb si cascavalul ras.

Ungem prima foaie de placinta cu ulei, punem cealalta peste si le impaturim in jumatate.

Intr-un vas rotund, cu diametrul de 20cm, asezam foile, punem umplutura, o nivelam, iar marginile foilor le rasucim spre interior creand o burdura.

Batem oul spuma si cu un pensonas ungem placinta.

Deasupra asezam rosii cherry, spalate.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si este gata de servit.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise