Se face un aluat fraged dintr-un ou, faina, sare, praf de copt, si se framanta cu smantana. Se lasa la rece pt. cca 30 min. Apoi se ia o cincime din aluat si se pune deoparte. Din bucata ramasa se face o foaie rotunda cu diametru de 27 cm, se pune intr-o forma cu diametrul de 25 de cm, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se inteapa putin cu furculita. Partea de foaie care iese afara din forma se taie, se amesteca cu bucata din coca pusa deoparte, apoi se intinde cu putina faina si se taie fasii cu grosimea de cca un cm pentu a se pune ca un grilaj pe deasupra placintei.
Pentru pregatirea umpluturii se toaca ceapa verde rondele, apoi ardeiul in bucatele marunte, ciupercile in felii subtiri si se amesteca toate cu conserva de peste. Se adauga sare, piper chilli, se stropeste cu putin suc de lamaie, si se pune peste coca, in tava.
Pe deasupra se pune un grilaj din fasii de coca.
Se unge cu putin ketchup pe grilaj, apoi se da la cuptor cca 15 min la foc tare si inca 20 la foc min.
Placinta de peste se serveste calda sau rece ornata cu felii de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii