autor:

Czompa

» » Aperitive

Placinta cu vinete, rosii si cascaval

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Ingrediente
Aluat: 300g faina, 150g unt sau margarina, putina apa, sare., Pentru umplutura: 1vanata marisoara, 3rosii, 200g cascaval, ulei, sare, 1ou.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Amesteci faina cu untul sau margarina, putina apa, sare si lasi aluatul la frigider cel putin 1 ora. Intre timp speli vanata(nu o cureti de coaja), o tai rondele si o frigi pe gratar(sau intr-o tigaie). Tai rosiile felii si cascavalul asemenea. Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt, pui deasupra oul batut, asezi vinetele prajite, cascavalul taiat felii, rosiile, sare si piper dupa gust si la sfarsit mai razi putin cascaval deasupra si dai la cuptor 30-40 de minute.
Poti face acest fel si in tava de tarta dar injumatatesti ingredientele pentru aluat.
Eu am optat pentru tava mai mare deoarece eram mai multi la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu vinete, rosii si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de ton

Salata de ton

Mod de preparare Se scurge tonul de ulei si se da deoparte. Se spala legumele, rosiile se taie in

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Bruschete cu dovlecel

Bruschete cu dovlecel

Usturoiul se curata, iar cu un catel se ung feliile de paine. Painea se unge cu ulei de masline.

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

    Eu zic ca merita sa o incerci. Eu am facut-o prima data anul trecut si mi-a placut din prima. O fac tot timpul. E buna si pt musafiri, la o bere sau altceva...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

    Interesanta combinatie...

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 300g faina
  • 150g unt sau margarina
  • putina apa
  • sare.
  • Pentru umplutura: 1vanata marisoara
  • 3rosii
  • 200g cascaval
  • ulei
  • sare
  • 1ou.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Czompa (Chef de cuisine)

Eu zic ca merita sa o incerci. Eu am facut-o prima data anul trecut si mi-a placut din prima. O fac tot timpul. E buna si pt musafiri, la o bere sau altceva...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate