Se dizolva drojdia in 2-3 linguri lapte caldut , impreuna cu 1lingurita de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, zaharul vanilat si 80gr. unt. Se amesteca cu faina, laptele caldut si drojdia ,apoi se framanta. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 30 min. Visinele se spala, se curata de samburi si se lasa la scurs. Mierea de albine se amasteca cu 2-3 linguri de lapte si 100gr. migdale tocate marunt. Se imparte aluatul in doua. Se intinde cate o foaie subtire , de 3-4 mm., care se unge cu unt si miere cu nuca.Se presara apoi visinele date prin pesmet si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se ung cu ou.Se presara restul de migdale si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit , 40-50min.Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pudreza cu zahar si se taie.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii