autor:

Vekas

» » Prajituri

Placinta cu visine(sau cirese)

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2006

Ingrediente
(pentru 24 bucati) 400gr. faina,200ml. lapte, galbenusuri, 1/2 de cubulet de drojdie proaspata ,3lg. de zahar, 150gr. unt, 1 pachet de zahar vanilat, 1kg. visine(cirese),1lg. pesmet,2lg. miere de albine, 150gr. migdale sau nuci tocate,2-3lg. lapte, 1 ou,1lg. zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri lapte caldut , impreuna cu 1lingurita de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, zaharul vanilat si 80gr. unt. Se amesteca cu faina, laptele caldut si drojdia ,apoi se framanta. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 30 min. Visinele se spala, se curata de samburi si se lasa la scurs. Mierea de albine se amasteca cu 2-3 linguri de lapte si 100gr. migdale tocate marunt. Se imparte aluatul in doua. Se intinde cate o foaie subtire , de 3-4 mm., care se unge cu unt si miere cu nuca.Se presara apoi visinele date prin pesmet si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se ung cu ou.Se presara restul de migdale si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit , 40-50min.Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pudreza cu zahar si se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine(sau cirese)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu visine si ciocolata

Placinta cu visine si ciocolata

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si

4 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Placinta cu branza si visine

Placinta cu branza si visine

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • (pentru 24 bucati) 400gr. faina,200ml. lapte, galbenusuri
  • 1/2 de cubulet de drojdie proaspata ,3lg. de zahar
  • 150gr. unt
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1kg. visine(cirese),1lg. pesmet,2lg. miere de albine
  • 150gr. migdale sau nuci tocate,2-3lg. lapte
  • 1 ou,1lg. zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale