Reteta postata pe: 14 decembrie 2009
Ingrediente
1 pachet de aluat fraged(Carrefour)., 500 gr branza de vaci proaspata., 1 cana de visine,fara samburi., 2 linguri de unt., 6-8 linguri de zahar brun., zeama de la o lamaie., coaja rasa de la o lamaie.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Decongelam aluatul cumparat din comert si separat,amestecam 500 gr branza de vaci proaspata cu 6 sau 8 linguri de zahar brun(fiecare,pune zahar cat doreste),coaja rasa de la o lamaie,zeama stoarsa de la o lamaie si boabe de visine fara samburi.Rulam foaia de aluat, cu aceasta compozitie pusa la mijloc si o punem intr-o forma de teflon, sau de yena la cuptor,pentru 40 sau 45 de minute.Pe deasupra,presaram cateva boabe de visine(fara samburi) si cateva cubulete de unt.Doua linguri, de unt sunt suficiente.Mentionez ca trebuie sa ungem si tava inainte sa punem placinta in ea.Dupa cele 45 de minute,inchidem focul la cuptor si lasam placinta sa se raceasca in cuptor.Dupa ce s-a racit,o taiem felii si o pudram cu zahar pudra.Este o placinta foarte spornica si foarte usor de pregatit,in afara faptului ca se face si foarte rapid si este deosebit de gustoasa,cu o tenta acrisoara. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si aluat din comert" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009
Arata atat de bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...Offf,ce poftami-ai facut!!!
vera , 19 decembrie 2009
dar ce bine arata,felicitari!!!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
Cely, sa stii ca este o bunatate,mai am o placinta de visine cu prune,dar intinsa in tava,nu rulata si este la fel de buna.Noua ne plac prajiturile, cu visine si de aceea am pus la borcane pentru iarna,special pentru prajituri.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
Frumoasa prezentare. Felicitari! Cred ca e delicoasa.