autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta cu visine si branza de vaci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Folosim ca masura o cana de 200-250 ml., Pentru aluat:, 1 cana si jumatate faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3/4 cana ulei, 1 ou, 1 praf de copt + 1 lingurita otet, 1 zahar vanilat, Pentru umplutura:, 200 g branza de vaci, 1 kg visine, 1 ou, 3/4 cana zahar, 2 linguri gris, 1 zahar vanilat, 50 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 50 min

22 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.
Umplutura:
Se scot samburii visinelor si se storc putin de zeama, apoi se amesteca cu 1/2 cana zahar. Se distribuie uniform peste aluatul din tava, deasupra se pune grisul in ploaie.
Se amesteca branza de vaci cu zaharul ramas, oul si stafidele. Se distribuie uniform peste visine.
Turnati restul de aluat.
Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar. Se taie bucati si se orneaza cu cate o visina.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Revani cu mure

Prajitura Revani cu mure

Paharul meu este de 300 ml. Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase

5 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen Se imparte aluatul in 5

19 voturi    3 comentarii
28h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia , 17 martie 2010

    Foarte apetisanta

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Super aratoasa si cred ca si gustoasa si sigur am sa o fac saptamana care vine. Felicitari. Nota 10 cu felicitari pentru aspect,claritate si prezentare.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Am sa incerc si eu varianta ta !!! Sunt convinsa ca este foarte buna. Vineri am facut o placinta cu visine, pe care mi-am amintit ca ne-o facea mama. Am folosit foitaj bulgaresc, si visinile le-am pus la mijloc, peste care am pus zahar in prealabil. Am presarat si putin gris, pentru a absorbi din siropul lasat de visine. A iesit foarte buna, dar eu am sa incerc sa-i aduc inbunatatiri. Daca o sa iasa bine, am sa postez si varianta mea .

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Bună plăcintă! Felicitări!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Am vazut si eu reteta ta,o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

22 voturi

Ingrediente

  • Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
  • Pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt + 1 lingurita otet
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza de vaci
  • 1 kg visine
  • 1 ou
  • 3/4 cana zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 zahar vanilat
  • 50 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Nadia

Foarte apetisanta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cosulete dulci cu fructe