Placinta cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi de aluat fraged din comert
  • 1kg. visine
  • 300gr. zahar
  • 1lingurita de scortisoara pisata
  • 2linguri cu gris
  • 200gr. frisca
  • dulceata de visine;

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi, se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul.Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina.Se pune in tava una din foile de placinta si se intinde bine.Marginile se taie si se scot.Se amesteca inca o data fructele,se presara deasupra grisul si praful de scortisoara, se omogenizeaza si se toarna totul peste aluatul din tava.Se acopera compozitia de fructe cu cealalta foaie de aluat fraged si surplusul se taie.Pe tablia de lemn data cu faina, framantam resturile de aluat si intindem apoi o alta foaie , mai subtire. Din foaia intinsa taiem fasii subtiri pe care le punem , doua cate doua, deasupra placintei, pentru a delimita portiile.Se coace si cand e gata, se taie placinta si se orneaza fiecare bucata cu frisca si cu o visina din dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise